06/10/2019 19:30

Ολοκληρώθηκε η Α’ Φάση ανάπλασης του πυρήνα της Παναγιάς με δαπάνη €850 χιλ.

Στα έργα που ολοκληρώθηκαν στην κοινότητα της Παναγιάς αναφέρθηκε η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου στον χαιρετισμό της στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην κοινότητα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τρύγου Παναγιάς.

Σύμφωνα με την κ. Λάμπρου στην κοινότητα ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση ανάπλασης του πυρήνα με λιθόστρωση δρόμων και ανάπλαση προσόψεων υφιστάμενων οικοδομών με συγχρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό ταμείο αγροτικής ανάπτυξης και τον κρατικό προϋπολογισμό με συνολική δαπάνη περί τις 850.000 ευρώ.

Προγραμματίζεται ακόμη, συνέχισε, η έναρξη της 2ης φάσης εντός του 2020 με χρηματοδότηση τόσο από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα LEADER (εφόσον θα εγκριθεί σχετικό αίτημα της Επαρχιακής Διοίκησης),  όσο και τον κρατικό προϋπολογισμό με αναμενόμενο συνολικό κόστος των 500.000 ευρώ περίπου.

Η Έπαρχος Πάφου σημείωσε πως κάθε έτος εκτελούνται και άλλα έργα υποδομής στην κοινότητα της Παναγιάς, όπως συντηρήσεις δρόμων, και αντιπλημμυρικά έργα της τάξης των 30.000 ευρώ περίπου.

Επιπρόσθετα η κ. Λάμπρου ανέφερε πως η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου είναι πάντα στην διάθεση του κοινοτικού συμβουλίου για στήριξη και βοήθεια για την περαιτέρω πρόοδο και ευημερία της κοινότητας.

Πρόσθεσε δε πως η ανάδειξη της περιφέρειας, η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της υπαίθρου και η αναχαίτιση της αστυφιλίας, αποτελούν σταθερές προτεραιότητες τους.

Στόχος της Επαρχιακής και το Υπουργείου Εσωτερικών, είναι η υλοποίηση έργων που να δίνουν ώθηση στην οικογένεια και να δημιουργούν συνθήκες για νέες θέσεις εργασίας.

ΚΥΠΕ

Tags: