04/10/2019 11:20

Συνελήφθησαν 39χρονος και 22χρονος – Προσπάθησαν να διαφύγουν τα ξημερώματα

Γύρω στις 5 χθες το πρωί, στο πλαίσιο περιπολιών και ελέγχων, μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού ενώ βρίσκονταν στην οδό Ελλάδος, έκαναν σήμα σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρία πρόσωπα, να σταματήσει για έλεγχο.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου ανέπτυξε ταχύτητα, παραβίασε κόκκινο σηματοδότη και συγκρούστηκε με αστυνομικό όχημα. Αμέσως ξεκίνησε και αφού κινήθηκε σε διάφορες άλλες οδούς, προσέκρουσε σε πασσάλους πεζοδρομίου στην οδό Σπάρτης όπου και ακινητοποιήθηκε.

Ο οδηγός κατέβηκε από το αυτοκίνητο και τράπηκε σε φυγή ενώ συνοδηγός και συνεπιβάτης έμειναν στο αυτοκίνητο. Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγός ήταν 22χρονος ενώ οι άλλοι δύο επιβάτες είναι ηλικίας 27 και 20 ετών.

Ακολούθησε έρευνα εντός του αυτοκινήτου όπου εντοπίστηκαν τρία γραμμάρια κάνναβης και ένα γραμμάριο μεταμφεταμίνης. Από περαιτέρω έλεγχο, εντός του αυτοκινήτου εντοπίστηκαν δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές για τους οποίους τα δύο πιο πάνω πρόσωπα δεν ήταν σε θέση να δώσουν ικανοποιητικές εξηγήσεις όσο αφορά την προέλευσή τους. Τα δύο πρόσωπα ηλικίας 27 και 20 χρόνων συνελήφθησαν βάσει δικαστικών ενταλμάτων και τέθηκαν υπό κράτηση ενώ εναντίον του 22χρονου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης.

Χθες βράδυ και συγκεκριμένα γύρω στις 11.30, μέλη του ΟΠΕ στο πλαίσιο περιπολιών και ελέγχων, ενώ βρίσκονταν στην οδό Μισιαούλη και Καβάζογλου, έκαναν σήμα σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο πρόσωπα να σταματήσει για έλεγχο. Ο οδηγός του αυτοκινήτου κινήθηκε με πισινή ταχύτητα με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να προσκρούσει σε σταθμευμένο όχημα όπου και ακινητοποιήθηκε.

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγός του αυτοκινήτου ήταν 39χρονος με συνοδηγό 22χρονο. Από περαιτέρω εξετάσεις που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε ότι εναντίον του 22χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για υπόθεση παράνομης κατοχής ναρκωτικών, παράνομης κατοχής περιουσίας για την προηγούμενη υπόθεση που έγινε στις 5 το πρωί της ίδιας ημέρας.

Τόσο ο 39χρονος όσο και ο 22χρονος τέθηκαν υπό σύλληψη.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε εντός του αυτοκινήτου, εντοπίστηκε μικροποσότητα ναρκωτικών, διάφορα κοσμήματα, ηλεκτρικά ήδη και εργαλεία, για τα οποία δεν έδωσαν ικανοποιητικές εξηγήσεις για την προέλευσή τους.

Η ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Λεμεσού) σε συνεργασία με την Τροχαία Λεμεσού και το ΤΑΕ συνεχίζουν τις εξετάσεις.

Tags: