04/10/2019 14:22

Καταδίκη ενεργειών ‘Αγκυρας, επανάληψη διαλόγου στη βάση ΔΔΟ, από Αβέρωφ Νεοφύτου

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου καταδίκασε έντονα τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας ιδιαίτερα την πρόθεσή της να διενεργήσει γεώτρηση σε αδειοδοτημένο οικόπεδο εντός της ΑΟΖ της Κύπρου, παραβιάζοντας για ακόμη μια φορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της ΚΔ. Την ίδια ώρα , σε δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Νεοφύτου επανέλαβε τη θέση για επανάληψη του διαλόγου στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

«Καταγράφουμε το οριακό των συνθηκών για το Κυπριακό και το μέλλον του κυπριακού ελληνισμού και ήταν και παραμένει ξεκάθαρη η θέση μας για επανέναρξη του διαλόγου το συντομότερο δυνατό, να καρποφορήσουν οι προσπάθειες και οι ενέργειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για επανέναρξη με ξεκαθαρισμένη τη βάση λύσης του Κυπριακού της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και με βάση τις έξι παραμέτρους του Γενικού Γραμματέα», ανέφερε.

Τόνισε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από το διάλογο για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος και πρέπει να φεύγει από τη Λευκωσία και από το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας η ξεκάθαρη μας θέση ότι δηλαδή την ώρα που ζητούμε από το Συμβούλιο Ασφαλείας να επαναλάβει και να επαναβεβαιώσει τα ψηφίσματα για την Αμμόχωστο και τα ψηφίσματα για το Κυπριακό που μιλούν στη συμφωνημένη βάση λύσης της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, «αυτό πρέπει να βγαίνει και από την ολότητα των πολιτικών κομμάτων της Κύπρου, διαφορετικά η αξιοπιστία μας στο εξωτερικό και στο διεθνή παράγοντα θα πληγεί ανεπανόρθωτα».

Σε ερώτηση αν είναι δυνατή η επανάληψη του διαλόγου υπό αυτές τις συνθήκες απάντησε ότι «τα πράγματα που έχουμε αναλύσει και (για τα οποία έχουμε) επανατοποθετηθεί, η περαιτέρω συζήτηση δεν ωφελεί».

ΚΥΠΕ

Tags: