03/10/2019 14:36

Στην Τουρκία ο Επίτροπος Αβραμόπουλος και οι Υπουργοί Εσωτερικών Γαλλίας και Γερμανίας για το μεταναστευτικό

Στην Άγκυρα μεταβαίνει σήμερα ο Επίτροπος της ΕΕ για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια Δημήτρης Αβραμόπουλος με τους Υπουργούς Εσωτερικών της Γαλλίας, Christophe Castaner και της Γερμανίας Horst Seehofer.

Ο Επίτροπος Αβραμόπουλος θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu και τον Υπουργό Εσωτερικών Süleyman Soylu για να συζητήσουν τη συνεργασία για τη διαχείριση της μετανάστευσης.

Αύριο, ο Επίτροπος και οι Υπουργοί Εσωτερικών θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα όπου θα συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτικής Προστασίας, υπεύθυνο για τη Μετανάστευση, Γεώργιο Κουμουτσάκο, για να συζητήσουν τις τρέχουσες μεταναστευτικές προκλήσεις στη χώρα.

Παρομοίως στην Αθήνα μεταβαίνει σήμερα και ο Pierre Moscovici, Επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Φορολογίας και Τελωνείων, ο οποίος θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων, μεταξύ των οποίων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Θα συναντηθεί επίσης με ηγέτες πολιτικών κομμάτων, τον Αλέξη Τσίπρα, Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την Φώφη Γεννηματα, Πρόεδρο του Κινήματος για Αλλαγή. O Επίτροπος Moscovici θα συμμετάσχει επίσης σε διάλογο με σπουδαστές.

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε ο Επίτροπος αρμόδιος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία για την ευρωπαϊκή διάσταση της πολιτικής προστασίας στο Πανεπιστήμιο της Βόννης και συγκεκριμένα στην τελετή έναρξης της 14ης εισερχόμενης τάξης για την πρόληψη και διαχείριση καταστροφών. Στην εκδήλωση φιλοξενούνται μελλοντικοί επαγγελματίες και ασκούμενοι πολιτικής προστασίας.

ΚΥΠΕ

Tags: