02/10/2019 17:33

Κίνα: Drone εντόπισε φυγά στην άγρια φύση -Κρυβόταν επί 17 χρόνια σε μια σπηλιά

Υπήρξε φυγάς στην άγρια φύση της Νότιας Κίνας για περισσότερα από 17 χρόνια. Συνελήφθη όταν οι κινεζικές αρχές τον εντόπισαν με τη βοήθεια drone σε μια σπηλιά κοντά στην πόλη καταγωγής του.

Ο Σονγνκ Λιάνγκ, 63 ετών, δραπέτευσε από ένα στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας στην νοτιοδυτική Κίνα το 2002. Έκτοτε τα ίχνη του ήταν εξαφανισμένα, μέχρι την ημέρα που οι νέες τεχνολογίες και το Drone, τον ξετρύπωσαν από τη σπηλιά στην οποία και διαβιούσε όλα αυτά τα χρόνια, κοντά στην πόλη Γιουνάν.

Οι αρχές της Κίνας είχαν την πληροφορία πως ο 63χρονος φυγάς βρισκόταν στην περιοχή από τις αρχές του Σεπτέβρη. Ωστόσο, ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να πραγματοποιήσουν επιτόπια έρευνα εξαιτίας του δύσβατου της περιοχής. Γι’ αυτό επιστράτευσαν ένα Drone, με το οποίο ανακάλυψαν την κρυψώνα του. Τρεις ομάδες αστυνομικών επιστρατεύτηκαν και τελικά συνέλαβαν τον Σονγκ.

Ο άνδρας που εντόπισε το drone δυσκολεύεται να μιλήσει

Όπως αναφέρει το κινεζικό πρακτορείο που μετέδωσε την είδηση, ο 63χρονος δυσκολεύτηκε πολύ να επικοινωνήσει με τις αρχές που τον συνέλαβαν. Φαίνεται πως όλα αυτά τα χρόνια ζούσε στην απομόνωση χωρίς να έχει καμιά επικοινωνία με άλλους ανθρώπους, γεγονός που δυσκόλευε πολύ την ομιλία του.

Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, ο Σονκ που εντόπισε το Drone, είχε καταδικαστεί για trafficking γυναικών και ανηλίκων. Η τοπική αστυνομία δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για τις κατηγορίες που βαραίνουν τον 63χρονο.

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: