25/09/2019 16:59

Η Emirates Flight Catering μειώνει κατά 3 εκ. κιλά ετησίως τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου

Ετήσια μείωση στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 3 εκατομμύρια κιλά αναμένεται να επιφέρει το σύγχρονο σύστημα ηλιακής ενέργειας που δημιούργησε στις εγκαταστάσεις της η Emirates Flight Catering (EKFC), μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις τροφοδοσίας παγκοσμίως.

Μια ηλιακή, ηλεκτροπαραγωγική οροφή που αποτελείται από 8.200 επιμέρους ηλιακούς συλλέκτες, αναμένεται να παράγει 4.195 μεγαβάτ ετησίως ανά ώρα ηλεκτρικής ενέργειας, επιτρέποντας στην εταιρεία να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά 15% στους τομείς καθαριστηρίου ρούχων, τροφίμων και προσωπικού. Κατά συνέπεια, η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα της EKFC θα μειωθεί κατά 3 εκατομμύρια κιλά ετησίως – το αντίστοιχο της ετήσιας χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας από 518 νοικοκυριά.

«Η αειφορία είναι ένας σημαντικός πυλώνας της στρατηγικής του Ομίλου Emirates», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Emirates, Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

Ο Saeed Mohammed, Διευθύνων Σύμβουλος της Emirates Flight Catering, σημείωσε πως «ο υπερσύγχρονος μας ηλιακός μας σταθμός βοηθά να βελτιστοποιήσουμε περαιτέρω τους πόρους και να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική του απόδοση, η οποία θα ωφελήσει όλους τους φορείς, συμπεριλαμβανομένων των πελατών, των εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών».

Η EKFC θα ξεκινήσει σύντομα την κατασκευή της μεγαλύτερης κάθετης γεωργικής μονάδας στον κόσμο σε κοινοπραξία με την Crop One, η οποία έχει ηγετικό ρόλο στην βιομηχανία των ΗΠΑ. Η εγκατάσταση ελεγχόμενου περιβάλλοντος των 130.000 τετραγωνικών ποδιών θα παράγει ημερησίως 2.700 κιλά πράσινα φυτά υψηλής ποιότητας, χωρίς φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα, χρησιμοποιώντας 99% λιγότερο νερό από τα υπαίθρια χωράφια. Η τοποθεσία της θα επιτρέψει τη γρήγορη παράδοση νωπών προϊόντων μέσα σε λίγες ώρες από τη συγκομιδή, τη διατήρηση της διατροφικής αξίας των τροφίμων και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που σχετίζονται με τη μεταφορά του. Τα πρώτα προϊόντα αναμένεται να παραδοθούν στους πελάτες της EKFC το 2020.

ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic