25/09/2019 14:10

Χωρίς οποιονδήποτε πρόβλημα πραγματοποιήθηκε η στάση εργασίας της ΟΕΛΜΕΚ

Ομαλά και χωρίς οποιονδήποτε πρόβλημα πραγματοποιήθηκε σήμερα η στάση εργασίας των εκπαιδευτικών – μελών της ΟΕΛΜΕΚ.

Με βάση την απόφαση του ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ, τα μέλη της Οργάνωσης, από τις 07:30 μέχρι τις 08:15, δηλαδή την 1η διδακτική περίοδο, κατήλθαν σε στάση εργασίας εις ένδειξη διαμαρτυρίας για διάφορα ζητήματα που προκύπτουν κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με τα κύρια θέματα να είναι η εγκύκλιος του ΥΠΠΑΝ για την αξιολόγηση των μαθητών, στα πλαίσια των τετραμήνων, το συνταξιοδοτικό, τα κλιματιστικά και η ελλιπής στελέχωση των σχολικών μονάδων.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι «συμμετείχαν όλοι οι συνάδελφοι στη στάση εργασίας, η οποία κύλησε ομαλά και χωρίς μέχρι στιγμής να παρουσιαστεί οποιονδήποτε πρόβλημα».

«Οι συνάδελφοι ακολούθησαν τις οδηγίες της οργάνωσης. Ήταν μια στάση εις ένδειξη διαμαρτυρίας για σημαντικά ζητήματα όπως τα έχουμε καταγράψει και αναμένουμε να γίνει μια συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, ελπίζουμε το συντομότερο, για να εκθέσουμε τις θέσεις της οργάνωσης μας και για τα τέσσερα ζητήματα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν έχει οριστεί συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, ο κ. Χατζησάββας ανέφερε ότι χθες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης και τώρα που τέλειωσε η στάση διαμαρτυρίας της Οργάνωσης αναμένουν να οριστεί η ημερομηνία συνάντησης με τον Υπουργό.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ εξέφρασε την ελπίδα να στάλθηκαν τα κατάλληλα μηνύματα από τη σημερινή στάση εργασίας τόσο προς το Υπουργείο Παιδείας όσο και προς το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, Κυριάκος Νικηφόρου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι είναι σεβαστό το δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου να κατέρχεται σε διαμαρτυρία, «αλλά θεωρούμε ότι δεν πρέπει να χάνεται διδακτικός χρόνος, ο οποίος, όπως όλοι δηλώνουν, είναι πιεσμένος».

«Από εκεί και πέρα, θα πρέπει όλοι να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου και μέσα από συζήτηση να βρεθούν οι λύσεις για το καλό των παιδιών μας», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic