24/09/2019 10:14

Συνεχίζεται η επιχείρηση επαναπατρισμού Βρετανών πελατών της Thomas Cook

Συνολικά 14.700 Βρετανοί επαναπατρίστηκαν τη Δευτέρα με περίπου 60 πτήσεις που αντικατέστησαν τις ακυρωθείσες πτήσεις της Thomas Cook, μετά από την πτώχευση της ταξιδιωτικής εταιρείας.

Σύμφωνα με τη βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 95% των πελατών της Thomas Cook που ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψουν χθες στη Βρετανία.

Η πρώτη πτήση επαναπατρισμού πραγματοποιήθηκε από το Σπλιτ της Κροατίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις η αναχώρηση έγινε με μεγάλη καθυστέρηση, όπως από την Κέρκυρα, με επιβάτες να λένε ότι περίμεναν εννέα ώρες στο αεροδρόμιο. Παρόλα αυτά, όσοι αφίχθησαν τελικά στη Βρετανία κάνουν λόγο για «ανακούφιση».

Συνολικά περίπου 150.000 Βρετανοί θα επαναπατριστούν με σχεδόν 1000 πτήσεις από 53 αεροδρόμια σε 18 χώρες έως τις 6 Οκτωβρίου, με κόστος γύρω στα 100 εκ. λίρες για τον Βρετανό φορολογούμενο. Για το σκοπό αυτό έχουν ναυλωθεί 45 αεροσκάφη.

Πολύ έντονη κριτική δέχονται σήμερα από το βρετανικό Τύπο οι επικεφαλής της εταιρείας, μετά από την αποκάλυψη ότι τα χρόνια πριν από την κατάρρευση της Thomas Cook με παθητικό 1,5 δισεκατομμυρίων λιρών έλαβαν μπόνους συνολικού ύψους 50 εκατομμυρίων.

Η διαχείριση των οικονομικών της εταιρείας θα είναι αντικείμενο επείγουσας έρευνας από ειδικό κρατικό οργανισμό που εξετάζει τις συνθήκες πτώχευσης εταιρειών.

Την ανάγκη να ελέγχονται οι αμοιβές διευθυντικών στελεχών εταιρειών που καταρρέουν επισήμανε από τη Νέα Υόρκη και ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Κριτική ασκείται επίσης σε ανταγωνίστριες της Thomas Cook εταιρείες, οι οποίες όπως καταγγέλλεται αύξησαν έως και κατά τρεις φορές τις τιμές των πτήσεών τους για ορισμένους προορισμούς.

Tags:
Cheap Website Traffic