18/09/2019 20:06

Ελένη Ζένιου – Με οδηγό τη μουσική

Η καθηγήτρια πιάνου και ιδιοκτήτρια της σχολής Mother of Arts Piano Studio, μας εξηγεί γιατί η μουσική είναι η μητέρα των τεχνών και το πιάνο ο βασιλιάς των οργάνων. 

Η τέχνη είναι τόσο αρχαία όσο και ο άνθρωπος. Κάποιες μελέτες δείχνουν ειδικά ότι η εμφάνιση της μουσικής, φαίνεται να συμπίπτει με την αντίληψη της ομάδας, την απαρχή της κοινωνίας (Nicholas Conard – University of Tübingen, Germany), ενώ ανακαλύπτονται στοιχεία που φαίνεται να υποστηρίζουν ότι χρησιμοποιήθηκε ως μορφή επικοινωνίας πριν ακόμα από την εφεύρεση

Ελένη Ζένιου

της γλώσσας.

Η μουσική μας κινεί και μας συγκινεί, έχει την ικανότητα να μεταφέρει συναισθήματα και ιδέες, μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή μας, να επηρεάσει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε εικόνες. Χωρίς να περιορίζεται από λέξεις, χρώματα και κορνίζες, η μουσική μπορεί να επικοινωνήσει συναισθήματα που δεν έχουν άλλο μέσο έκφρασης. Κλείνοντας τον ήχο σε μια ταινία τρόμου, αυτή δεν είναι πια τρομακτική. Με την κακή επιλογή σε μουσική, ένας μονόλογος δεν έχει πια νόημα. Με τη σωστή επιλογή μουσικής, είναι ξαφνικά πολύ πιο επικοινωνιακά ισχυρός. Συνοδεύοντας οποιαδήποτε άλλη μορφή τέχνης με μουσική, αυτή ανυψώνεται σε νέα επίπεδα. Γίνεται πιο επικοινωνιακή, πιο κατανοητή.

Η μουσική είναι η μητέρα των τεχνών.

Στο βασίλειο των μουσικών οργάνων, το πιάνο είναι άρχοντας. Εκτός του ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά όργανα, είναι και αυτό που προσφέρει τη μεγαλύτερη ευχέρεια έκφρασης με ασυναγώνιστη δύναμη, βάθος και ευελιξία. Κανένα άλλο όργανο δεν μπορεί να προσφέρει τόσες νότες όσες το πιάνο. Μπορεί να αναλάβει το ρόλο του πρωταγωνιστή ή του συνοδού, μπορεί να αντικαταστήσει μια ολόκληρη ορχήστρα ή να συμμετέχει σε αυτή. Έχει την ικανότητα να συνοδεύσει σολίστες χωρίς να τους «καλύπτει», ενώ μπορούμε να το ακούσουμε πάνω από μια συμφωνική. Ένα κρουστό μουσικό όργανο, που έχει όμως και χορδές και πλήκτρα. Ένας συνθέτης μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει έργα για ολόκληρη ορχήστρα. Μπορεί να παίξει μελωδία και αρμονία ξεχωριστά ή και ταυτόχρονα.

Το πιάνο είναι ο βασιλιάς των μουσικών οργάνων.

Βρείτε την Ελένη Ζένιου και την σχολή «Mother of Arts Piano Studio» στην οδό Πελοποννήσου 3, περιοχή Ιδαλίου και στο τηλ. 99 330341.

Web: www.motherofarts.com
Facebook
Instagram

 

 

 

 

 

Tags: