14/09/2019 11:37

Τραγική ιστορία: Ηθοποιός έχασε το κοριτσάκι του από σήψη

Οι γιατροί έδωσαν στο παιδί μία αντιβίωση και της είπαν να επιστρέψει σπίτι

Μία τραγική ιστορία κρύβεται πίσω από το ήρεμο πρόσωπο του ηθοποιού της σειράς The Crown, Jason Watkins.

Ο Watkins θα υποδυθεί στη σειρά του Netflix τον Harold Wilson, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου από το 1964 έως το 1970 και από το 1974 έως το 1976. Δυστυχώς στην πραγματική του ζωή, η οικογένεια του ζει έναν Γολγοθά!

Ο Watkins σε μία συναισθηματικά φορτισμένη συνέντευξη αποκάλυψε ότι η δίχρονη κορούλα του Maud πέθανε από σήψη ανήμερα την Πρωτοχρονιά το 2011.

Μάλιστα το πτώμα της μικρούλας ανακάλυψε η αδερφή της και αυτή η «πολύ επώδυνη» εμπειρία έχει στιγματίσει ανεξίτηλα την οικογένειά του.

Η Maud υπέφερε από ένα κρύωμα και όταν την πήγαν στο νοσοκομείο οι γιατροί τους είπαν ότι είχε πάθει λοίμωξη. Εκεί της έγραψαν αντιβίωση και τους είπαν να επιστρέψουν στο σπίτι.

Δυστυχώς όμως τα συμπτώματα της μικρούλας επιδεινώθηκαν, έτσι η οικογένεια επέστρεψε στο νοσοκομείο.

Για δεύτερη φορά, οι γιατροί τους άφησαν να φύγουν και λίγες ώρες μετά το κοριτσάκι βρέθηκε νεκρό από την αδερφούλα του!

Η αιτία θανάτου ήταν σήψη και το ανακάλυψαν έξι μήνες μετά τον θάνατο του παιδιού!

Η σήψη είναι μια επείγουσα ιατρική κατάσταση που συμβαίνει όταν η «απάντηση» του οργανισμού σε μία λοίμωξη αρχίζει να καταστρέφει τα όργανα του σώματος. Αν δεν υπάρξει έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπιση της πάθησης, μπορεί να εξαπλωθεί στο σώμα και να οδηγήσει σε οργανική ανεπάρκεια και θάνατο. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες αιτίες θανάτου παγκοσμίως. Η γρήγορη και κατάλληλη θεραπεία, τις πρώτες ώρες από την εγκατάσταση της σήψης, επηρεάζουν σημαντικά την πρόγνωση.

Η διαφορά της με τη σηψαιμία είναι η εξής: στη σήψη, παθογόνοι μικροοργανισμοί ή οι τοξίνες τους βρίσκονται στο αίμα ή τους ιστούς ενώ η σηψαιμία, υπονοεί την παρουσία των μικροβίων και των τοξινών μόνο στο αίμα.

Πηγή: watchandchill.gr

Tags: