14/09/2019 16:16

Πέντε πράγματα που μας παχαίνουν και ας μην είναι φαγητά!

Ούτε γλυκό.

Το καλοκαίρι τελείωσε και ετοιμαζόμαστε για τη νέα σεζόν.

Το καλοκαίρι τελείωσε και ετοιμαζόμαστε για τη νέα σεζόν. Και τώρα που οι στιγμές μας μέχρι την παραλία αρχίζουν και μειώνονται, δεν μας νοιάζει για το σώμα μας με αποτέλεσμα να αρχίζουμε να τρώμε ό,τι βρούμε μπροστά μας.

Παρόλα αυτά υπάρχουν αρκετοί που δεν το έριξαν στη μάσα, αλλά προκοπή δεν είδαν όσον αφορά τα κιλά τους.

Υπάρχει όμως λόγος που δεν καίνε τίποτα.

Το παθητικό κάπνισμα: Λένε πως το τσιγάρο κόβει την όρεξη, αλλά αυτό δεν μας αδυνατίζει. Ενώ κάποιοι καπνίζουν για να ελέγχουν καλύτερα το βάρος τους λοιπόν, υπάρχουν και εκείνοι που είναι εκτεθειμένοι στον καπνό και δεν είναι και τόσο τυχεροί. Έρευνα του American Journal of Physiology: Endocrinology and Metabolism ανακάλυψε πως το παθητικό κάπνισμα ενεργοποιεί κάποιες κυτταρικές αλλαγές που σε κάνουν πιο επιρρεπή στην παχυσαρκία.

Οι χαρούμενες σχέσεις: Απίθανο και όμως αληθινό! Τελικά όντως ο έρωτας περνάει από το στομάχι. Έρευνα του Health Psychology, έδειξε πως τα ζευγάρια που τα πάνε καλά στη σχέση τους δεν αγχώνονται πια για το αν θα δείχνουν ελκυστικοί όχι, για αυτό και παρατάνε την άσκηση και την καλή διατροφή.

Μακριά από τις συνταγές που βλέπεις στην τηλεόραση: Μπορεί να δείχνουν πεντανόστιμα όλα τα γλυκά που βλέπεις στις μαγειρικές εκπομπές στην τηλεόραση και στο internet, αλλά σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Appetite, εκείνοι που δανείζονται συχνά συνταγές από sites και εκπομπές είναι πολύ πιο πιθανό να πάρουν κιλά.

Η υπερβολική χρήση του internet: Έρευνα του The Journal of Pediatrics, έδειξε πως όσο περισσότερο χρόνο σπαταλάς μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή σου, τόσο πιο πιθανό είναι να παχύνεις. Αν πχ κάνεις scroll στο news feed σου όλη μέρα το πιο πιθανό είναι ότι ταυτόχρονα το μόνο που θα κάνεις είναι να τρως πατατάκια, σοκολάτες κλπ, και θα καταλήξεις να κοιμηθείς στις 3 το βράδυ χαζεύοντας φωτογραφίες από τις διακοπές των φίλων σου.

Το να καθυστερείς να πάρεις το πτυχίο σου: Όσο παράξενο και να φαίνεται, έρευνα του Journal of Health and Social Behavior έδειξε πως εκείνοι που παντρεύονται πριν πάρουν το πτυχίο τους είναι 65% πιο πιθανό να γίνουν παχύσαρκοι τα επόμενα χρόνια, από εκείνους που τελείωσαν το πανεπιστήμιο στην ώρα του.

ratpack.gr

Tags: