06/09/2019 16:03

Θυμός και δυσαρέσκεια οργανωμένων γονιών για περιστατικό με διευθυντή Λυκείου και αλλοδαπή μαθήτρια

Θυμό και δυσαρέσκεια για το απαράδεκτο περιστατικό που έγινε σήμερα σε Λύκειο στη Λευκωσία, κατά το οποίο ο διευθυντής έδιωξε από το σχολείο μαθήτρια με μεταναστευτική βιογραφία, με τη δικαιολογία ότι φορούσε μαντήλα, εκφράζουν οι Οργανωμένοι Γονείς Μέσης Εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρουν οι Οργανωμένοι Γονείς, τέτοιες συμπεριφορές δεν τιμούν κανένα και αφήνουν τη σχολική μονάδα εκτεθειμένη. Τα δημόσια σχολεία της Κύπρου είναι ανοιχτά σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από καταγωγή και θρήσκευμα. Οι Νόμοι της Δημοκρατίας αλλά και οι Κανονισμοί Λειτουργίας των Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης κατοχυρώνουν  το δικαίωμα του καθενός στην άσκηση των θρησκευτικών του πεποιθήσεων, σημειώνουν.

Προσθέτουν πως είναι υποχρέωση των διευθυντών και των εκπαιδευτικών να διδάσκουν τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και στις θρησκευτικές πεποιθήσεις των παιδιών και όχι να δίνουν μαθήματα ρατσισμού στα παιδιά. Τέτοιες συμπεριφορές, αναφέρουν, πρέπει να καταδικάζονται και να αποτρέπονται από όπου και αν προέρχονται και όχι να «διδάσκονται» από ένα διευθυντή.

Οι γονείς συγχαίρουν τα παιδιά για την αντίδρασή τους στην προσπάθεια επιβολής ρατσιστικών προτύπων και για τη συμπαράσταση προς τη συμμαθήτρια τους.

«Καλούμε τους διευθυντές να μελετήσουν και να εφαρμόσουν κατά γράμμα τους Κανονισμούς Λειτουργίας των Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης και να μην παρανομούν. Έχουμε ζητήσει από τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας να συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη όλων των εκπαιδευτικών πυλώνων, για να συζητηθεί το θέμα της εφαρμογής των Κανονισμών. Τον καλούμε επίσης να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες ούτως ώστε να αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν», αναφέρουν.

Tags:
Cheap Website Traffic