03/09/2019 17:17

Οι όροι αναφοράς κινούνται στη λογική της εποικοδομητικής ασάφειας, δήλωσε ο Γ. Περδίκης

Οι όροι αναφοράς κινούνται στη λογική της εποικοδομητικής ασάφειας, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγοι – Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης, μετά το πέρας της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο κ. Περδίκης είπε, μεταξύ άλλων, ότι «15 χρόνια βαδίζουμε με τη λογική και το δόγμα της εποικοδομητικής ασάφειας γιατί να μην συνεχίσουμε να το κάνουμε; Και νομίζω ότι τα αποτελέσματα των προηγούμενων 15 χρόνων είναι ενδεικτικά για το πόσο αισιόδοξοι μπορούμε να είμαστε όταν συνεχίζουμε να κινούμαστε με τη λογική της εποικοδομητικής ασάφειας».

Ανέφερε ότι οι όροι αναφοράς κινούνται στη λογική της εποικοδομητικής ασάφειας, κάνοντας λόγο για «εκ των προτέρων αμφιλεγόμενο και αμφισβητούμενο περιεχόμενο».

Ο κ. Περδίκης είπε ότι το πλαίσιο Γκουτέρες αποτελεί ένα από τους όρους αναφοράς, προσθέτοντας ότι «το πλαίσιο Γκουτέρες δεν είναι ξεκαθαρισμένο, δεν είναι ένα γραπτό κείμενο, υπάρχουν διάφορες αναφορές, διάφορες ερμηνείες»

«Άρα καταλαβαίνετε από μόνοι σας πόσο βατό είναι αυτό το πεδίο το οποίο είναι ασαφές και αδιευκρίνιστο», είπε.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι «η εποικοδομητική ασάφεια δεν οδηγεί σε λύση, δεν οδηγεί σε αντιμετώπιση των προβλημάτων», ενώ εξέφρασε την ανησυχία του Κινήματος ότι αυτή η διαδικασία «δεν θα καταλήξει, το λιγότερο, σε κάτι ουσιαστικό».

Είπε, τέλος, ότι υπάρχουν και επικινδυνότητες, αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθεί σε αυτές για να μην χαρακτηριστεί και πάλι, όπως είπε, ως απαισιόδοξος.

ΚΥΠΕ

Tags: