02/09/2019 17:05

Στον ΥΠΕΞ το θέμα Αμμοχώστου – “Έχουμε πάρει κάποιες άλλες αποφάσεις”

Το θέμα της Αμμοχώστου θέτει σήμερα στον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη, αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου, η οποία θα ζητήσει ενημέρωση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ενώ αποφασίζονται και τα επόμενα βήματα του Δήμου, με αφορμή τις τουρκικές προκλήσεις.

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο Αμμοχώστου, στη Λεμεσό, η πρώτη υπό τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Σίμο Ιωάννου, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε πως υπήρξε σύγκλιση απόψεων και ομοφωνία “ότι όλες οι ενέργειες μας θα είναι ενέργειες για επιστροφή στην Αμμόχωστο”.

Σήμερα, στις 17:00, αντιπροσωπεία του Δήμου θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών, όπου θα τεθούν ενώπιον του συγκεκριμένα θέματα, ενώ θα ζητηθεί ενημέρωση γύρω από τη συνάντηση του ΠτΔ με την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, πρόσθεσε.

“Ζητούμε άμεση συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θέλουμε να τον δούμε πριν πάει στα Ηνωμένα Έθνη, για να δούμε πως θα συζητηθεί το θέμα της Αμμοχώστου”, είπε ενώ σημείωσε ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τον διαβεβαίωσε πως θα θέσει το θέμα .

Επιπρόσθετα, συνέχισε ο κ. Ιωάννου, αποφασίστηκε να υπάρχει μια αμεσότερη επαφή με το Υπουργείο Εξωτερικών και τον Υπουργό, “για να είμαστε κατατοπισμένοι για τα θέματα που αφορούν την Αμμόχωστο”, ενώ αντιπροσωπεία του Δήμου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις Βρυξέλες, “για να έχουμε τις επαφές μας με όσο το δυνατόν πιο υψηλά ιστάμενους στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.

“Έχουμε πάρει κάποιες άλλες αποφάσεις, στείλαμε μια επιστολή στα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, θα κάνουμε κάποιες προσπάθειες ούτως ώστε η συμμετοχή στην αντικατοχική εκδήλωση της 14ης Σεπτεμβρίου να είναι μαζική και μετά από την εκδήλωση, θα συγκαλέσουμε τη συντονιστική επιτροπή Σωματείων και Οργανώσεων Αμμοχώστου, για να έχουμε μια συχνότερη επαφή με αυτά τα οργανωμένα σύνολα”, συμπλήρωσε.

Αύριο, υπέδειξε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, θα δοθεί στη δημοσιότητα επίσημη ανακοίνωση σε σχέση με το θέμα των περιουσίων και επανέλαβε τη θέση του Δήμου, ο οποίος προτρέπει τους Αμμοχωστιανούς να είναι προσεκτικοί, ” να μην πουλούν την περιουσία τους σε ξένες εταιρείες ή ξένα κεφάλαια, γιατί στο τέλος δεν θα είναι προς όφελος του αγώνα που κάνουμε και για την επιστροφή στην Αμμόχωστο και γενικά για το Κυπριακό”.

Την ίδια ώρα, συμπλήρωσε, “προτρέπουμε και το κράτος και την οποιανδήποτε κυβέρνηση, να βοηθήσει έμπρακτα όλους τους πρόσφυγες, όχι μόνο τους Αμμοχωστιανούς, για να μην φτάνουμε σε αυτό το σημείο”.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, θέματα που εκκρεμούν ή που θα προκύψουν στην πορεία, θα συζητηθούν σε σύσκεψη της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου, που έχει συγκληθεί για την ερχόμενη Πέμπτη, στις 18:00.

ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic