30/08/2019 17:08

Χωρίς άδεια το SeptemberFest; – Σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, αναφέρει καταγγελία!

Σε κίνδυνο, ενδεχομένως, να βρίσκονται ακόμα και ανθρώπινες ζωές, σύμφωνα με καταγγελία που έχει ενώπιον του ο Αρχηγός της Αστυνομίας. 

Στο i-eidisi η διερεύνηση των γεγονότων άρχισε από σημερινή ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, η οποία αναφέρει ότι “με ανησυχία πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι η διεξαγωγή της μεγάλης πολιτιστικής μουσικής εκδήλωσης μέσα στο δάσος Ακαδημίας στη Λευκωσία στερείται άδειας από το τμήμα δασών”.

Σύμφωνα με πληροφόρηση που επικαλείται το Κίνημα, το Τμήμα Δασών εξετάζοντας το αίτημα του διοργανωτή έθεσε όρους που θα διασφάλιζαν τόσο την πυροπροστασία όσο και την καθαριότητα του Εθνικού Δασικού Πάρκου, όμως η εταιρεία που διοργανώνει το φεστιβάλ, φαίνεται να απάντησε αρνητικά. Ενστάσεις ή επιφυλάξεις φαίνεται να είχαν και άλλες υπηρεσίες. Μάλιστα οι Οικολόγοι έδωσαν στην δημοσιότητα και σχετική επιστολή του τμήματος δασών την οποία μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αναφέρει ότι είναι σε θέση να γνωρίζει ότι για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ωστόσο φαίνεται η διεξαγωγή του φεστιβάλ να προχωράει κανονικά.

Διαβάστε επίσης: Υποβολιμαία τα δημοσιεύματα λέει η εταιρεία που διοργανώνει το Septemberfest

Το i-eidisi ερευνώντας περισσότερο την πιο πάνω αναφορά των Οικολόγων, εντοπίζει την ύπαρξη κατεπείγουσας επιστολής προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ημερομηνίας 29 Αυγούστου, η οποία αναφέροντας τα γεγονότα, εξηγεί ότι το Τμήμα Δασών απέσυρε και ανέστειλε την συγκατάθεση του για διεξαγωγή του εν λόγω φεστιβάλ, λόγω άρνησης του διοργανωτή να τηρήσει τους όρους της συγκατάθεσης και με την οποία άρνηση, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της επιστολής, τίθεται σε κίνδυνο το κρατικό δάσος και κατ’ επέκταση και ανθρώπινες ζωές σε περίπτωση διεξαγωγής του φεστιβάλ.

Ο υπογράφον την επιστολή καλεί τον αρχηγό της Αστυνομίας να ακυρώσει άμεσα το φεστιβάλ. “Σε αντίθετη περίπτωση” σημειώνει, “σας καθιστώ υπεύθυνο για οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη την οποία και απεύχομαι”.

Με τη σειρά του το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει ότι “προφανώς δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι μπορεί ο οποιοδήποτε να διοργανώνει εκδηλώσεις μέσα στα δάση χωρίς της άδεια του αρμόδιου τμήματος”. Ποιος θα φέρει την ευθύνη σε περίπτωση μιας καταστροφικής πυρκαγιάς, διερωτώνται οι Οικολόγοι; “Ποιος θα αναλάβει να διορθώσει τις πιθανές ζημιές”;

“Καλούμε τους αρμόδιους να προχωρήσουν σε αποτελεσματικές δράσεις για να τερματιστεί η παρανομία και να εκμηδενιστεί κάθε κίνδυνος για το δάσος” καταλήγει η ανακοίνωση των Οικολόγων.

Tags:
Cheap Website Traffic