29/08/2019 09:35

Ιδού πού θα μπουν οι κάμερες τροχαίας

Συνολικά 24 σταθερές κάμερες φωτοεπισήμανσης και μόνο σε Λευκωσία και Λεμεσό θα εγκατασταθούν στο πρώτο στάδιο του προγράμματος εγκατάστασής τους, κατά το οποίο θα πρέπει να παραδοθούν και οι 20 φορητές κάμερες. Στο δεύτερο στάδιο, θα εγκατασταθούν ακόμα 66 σταθερές κάμερες σε Λάρνακα και Πάφο, όπως και σε επαρχιακούς δρόμους όλης της Κύπρου.
Συνολικά, με την ολοκλήρωση και του πρώτου και του δεύτερου σταδίου εγκατάστασης και λειτουργίας, θα τοποθετηθούν κάμερες φωτοεπισήμανσης σε έξι διασταυρώσεις στη Λευκωσία, σε 10 διασταυρώσεις στη Λεμεσό, σε τέσσερις διασταυρώσεις στη Λάρνακα και σε τέσσερις διασταυρώσεις στην Πάφο. Επίσης σε περιφερειακούς δρόμους θα εγκατασταθούν κάμερες σε δύο σημεία αυτοκινητόδρομων και επαρχιακών δρόμων της επαρχίας Λάρνακας, σε ένα στην επαρχία Πάφου και τρία στο διαμέρισμα Μόρφου.
Αυτό προβλέπουν και οι όροι του διαγωνισμού, για τον οποίο να σημειωθεί ότι η προθεσμία υποβολής προσφορών -αν δεν δοθεί παράταση- λήγει στις 20 Σεπτεμβρίου. Θα ακολουθήσει αξιολόγηση και κατακύρωση του διαγωνισμού και αν δεν υπάρξουν ενστάσεις και προσφυγές, θα ακολουθήσει η τελική διαπραγμάτευση για τον τελικό σχεδιασμό του αναδόχου. Η εγκατάσταση των καμερών σε πιλοτικό στάδιο -αφορούν μία διασταύρωση στην πρωτεύουσα- θα πρέπει να αναμένεται σε πέντε μήνες μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού, των καμερών της πρώτης φάσης περίπου 11 μήνες μετά, και της Β φάσης περίπου 15 μήνες από την υπογραφή της ανάθεσης του έργου.
Σε πρώτο στάδιο, στη Λευκωσία θα τοποθετηθούν 16 σταθερές κάμερες φωτοεπισήμανσης σε τέσσερις διασταυρώσεις και σε δεύτερο στάδιο ακόμα τρεις κάμερες. Πρώτες – πρώτες, για την δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος, θα τοποθετηθούν τέσσερις συνολικά κάμερες στην διασταύρωση της λεωφ. Γρίβα Διγενή με τη λεωφ. Δημοσθένη Σεβέρη.
Ακολούθως θα τοποθετηθούν τέσσερις κάμερες στη διασταύρωση της λεωφ. Σπύρου Κυπριανού (πρώην Τροόδους) με τη λεωφ. Κωσταντινουπόλεως και δύο κάμερες στη συμβολή της Αρχ. Μακαρίου και Σπύρου Κυπριανού με τη λεωφ. Διγενή Ακρίτα.
Τέσσερις κάμερες θα τοποθετηθούν και στα φώτα τροχαίας της διασταύρωσης της λεωφ. Γρίβα Διγενή με τη λεωφ. Προδρόμου. Επίσης, δύο κάμερες θα τοποθετηθούν στα φώτα τροχαίας στη συμβολή της λεωφ. Λεμεσού, με την οδό Αρμενίας.
Σε δεύτερο στάδιο, θα τοποθετηθούν και τρεις κάμερες φωτοεπισήμανσης στα φώτα τροχαίας της λεωφ. Λεμεσού στη συμβολή της με τη λεωφόρο Αθαλάσσας.
Στη Λεμεσό, σε πρώτο στάδιο θα εγκατασταθούν τέσσερις κάμερες στη διασταύρωση της λεωφ. Μακαρίου ΄Γ, με τις λεωφ. Ν. Παττίχη και Αρχ. Λεόντιου Ά, όπως και τέσσερις στη διασταύρωση της λεωφ. Αγ. Φυλάξεως με τη λεωφ. Γλάστωνος (Ιουνίου 1943).

Tags:
Cheap Website Traffic