12/08/2019 21:35

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να μαίνεται η πυρκαγιά σε περιοχή της επαρχίας Λεμεσού, συνελήφθη 43χρονος

Ανεξέλεγκτη μαίνεται ακόμη η πυρκαγιά μεταξύ των χωριών Πάχνας, Κισσούσας και Βουνί. Λόγω του σκότους τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης έχουν καθηλωθεί και πλέον η κατάσβεση της τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιάς που ξεπερνά σε έκταση τα δύο τετραγωνικά χιλιόμετρα γίνεται με επίγειες δυνάμεις.

Σε μια άλλη παράμετρο, η Αστυνομία προέβη στη σύλληψη 43 ετών άντρα από χωριό της περιοχής. Φέρεται να έθεσε τη φωτιά κακόβουλα και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αρνείται ανάμειξη στην υπόθεση, το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού.

Στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσαν λίγο μετά τις εννέα το βράδυ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης και ο Αρχηγός Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης. Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχει κινητοποιηθεί η μέγιστη δύναμη της πυροσβεστικής, τονίζοντας ότι όλες οι υπηρεσίες του κράτους βρίσκονται σε εγρήγορση, ενώ θα τεθεί και αύριο σε εφαρμογή το σχέδιο Ίκαρος όπως και σήμερα. « Εργάζονται 38 πυροσβεστικά οχήματα, 120 άτομα προσωπικό από την πυροσβεστική υπηρεσία, το ταμείο θήρας, το τμήμα δασών και της επαρχιακής διοίκησης» ανέφερε ενδεικτικά ο κ. Σαββίδης.

Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι στη διάρκεια της νύχτας, η πυρκαγιά θα ελεγχθεί. Όπως είπε, υπάρχουν υποψίες για το πώς προέκυψε η φωτιά .

Ερωτηθείς για παράπονα πολιτών ότι υπήρχε ολιγωρία από τις αρμόδιες υπηρεσίες για κατάσβεση μετώπων της πυρκαγιάς, ο Υπουργός ανέφερε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις εργάστηκαν όπως θα έπρεπε να λειτουργήσουν για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Από πλευράς του ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για ανάκριση ενός προσώπου σε σχέση με τη φωτιά. Όπως είπε την υπόθεση έχει αναλάβει για διερεύνηση το ΤΑΕ Λεμεσού και ήδη αρκετά άτομα έχουν κληθεί για ανάκριση και για λήψη καταθέσεων. .

Από πλευράς τους ο αναπληρωτής Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεωνίδας Λεωνίδου, ανέφερε ότι για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχει εκπονηθεί σχετικό σχέδιο και ότι στη διάρκεια της νύχτας οι επίγειες δυνάμεις θα προσπαθήσουν να κατασβέσουν περιμετρικά την πυρκαγιά ώστε να τη θέσουν υπό έλεγχο. Επεσήμανε επίσης ότι από τη φωτιά κάηκαν κάποια ακατοίκητα υποστατικά, καλλιέργειες, περιβόλια και αμπέλια, καθώς επίσης και πάσσαλοι και καλώδια της ΑΗΚ. Λόγω της ζημιάς στους πασσάλους και τα καλώδια της ΑΗΚ, σε κάποιες περιοχές έχει διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι οκτώ κάτοικοι του χωριού Κισσούσα που έχει εκκενωθεί προληπτικά από τις αρμόδιες αρχές λόγω της πυρκαγιάς, έχουν μεταφερθεί για διανυκτέρευση σε υποστατικά γειτονικών χωριών. Λόγω της πυρκαγιάς παραμένει κλειστός ο δρόμος δρόμοι Άγιος Αμβρόσιος – Βουνί, ενώ οι οδηγοί καλούνται να είναι προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούν το δρόμο Αμβρόσιος – Κισσούσας,ο οποίος δόθηκε λίγο μετά τις δέκα απόψε στην κυκλοφορία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic