08/08/2019 16:55

Σεισμός 6 ρίχτερ προκάλεσε αναστάτωση και ζημιές σε περιοχές της Τουρκίας

Αναστάτωση προκλήθηκε στην Τουρκία από τον ισχυρό σεισμό 6 βαθμών στην κλίμακα ρίχτερ που σημειώθηκε στην πόλη Ντενιζλί και έγινε αισθητός μέχρι το Αϊδίνι, την Αττάλεια, τη Ισπάρτα, τη Μούγλα, το Μπουρντούρ και το Ουσάκ. Ενώ δεν υπήρξαν θύματα, ειδικοί καλούν τον κόσμο να μην μπει στα σπίτια που υπέστησαν ζημιές.

Σύμφωνα με το ίδρυμα Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων της Τουρκίας (AFAD), ο σεισμός σημειώθηκε στις 14.25 με επίκεντρο την επαρχία Μπόζκουρτ στο Ντενιζλί με βάθος 7,09 χλμ. Προηγήθηκε σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στην ίδια επαρχία.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι 5 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο έπειτα από κρίση πανικού και άλλο ένα τραυματισμένο ελαφρά επειδή πετάχτηκε από το παράθυρο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κάποια σπίτια στην περιοχή υπέστησαν ζημιές. Ο δήμαρχος Ντενιζί δήλωσε ότι συνεργεία του δήμου ξεκίνησαν εργασίες. “Πολλά σπίτια έχουν υποστεί βαθιές ρωγμές γι’ αυτό και κάνουμε ανακοινώσεις αλλά ευτυχώς δεν έχουμε απώλεια ζωών”, ανέφερε ο δήμαρχος.

Ο καθηγητής Νατζί Γκιορούρ δήλωσε ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι από τις πιο ενεργές του κόσμου, ότι υπάρχουν πολλά ρήγματα αλλά δεν είναι μεγάλα. “Ήταν πολύ αναμενόμενο και δεν προκαλεί καμιά έκπληξη”, ανέφερε.

Tags: