07/08/2019 12:16

Εξέταση υποψήφιων νέων οδηγών με υπολογιστές

Ύστερα από έναν και πλέον χρόνο απραξίας συνέρχεται αύριο το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας για εξέτασης του τροχαίου προβλήματος στην Κύπρο και τη λήψη πρόσθετων μέτρων εκεί και όπου χρειάζεται.

Στο Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν οι υπουργοί Μεταφορών (προεδρεύει) Δικαιοσύνης και Παιδείας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από τα Τμήματα Δημοσίων Έργων και Οδικών Μεταφορών και της Τροχαίας, θα γίνει αξιολόγηση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής της Αστυνομίας, θα γίνει ενημέρωση για το πού βρίσκεται η ετοιμασία εγχειριδίου για την οδική ασφάλεια που θα διδάσκεται στα σχολεία, ενώ η υπουργός Βασιλική Αναστασιάδου θα ενημερώσει για το πού βρίσκεται το θέμα του συστήματος φωτοεπισήμανσης, τις γνωστές κάμερες της τροχαίας.

Σημαντικό θέμα που βρίσκεται στην ατζέντα του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας αφορά στην επιμόρφωση των εκπαιδευτών (σχολών οδηγών) και για το νομοσχέδιο για τη θεωρητική εξέταση των υποψηφίων οδηγών μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών. Πρόκειται για ένα ζήτημα που συζητείται για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις ώστε να προχωρήσει η επιμόρφωση αυτών που εκπαιδεύουν τους νέους οδηγούς, αλλά και για την εξέταση των υποψηφίων οδηγών σε υπολογιστές.

Επίσης στο Συμβούλιο θα παρουσιαστεί το θέμα της οδικής ασφάλειας και οι στόχοι του νέου 5ετούς σχεδίου πρόληψης, ενώ η Τροχαία θα δώσει στοιχεία για το πρόβλημα φέτος όπως παρουσιάζεται μέσα από τα στατιστικά στοιχεία. Υπάρχουν επίσης θέματα που αφορούν νέες δράσεις, όπως το ασφαλές περπάτημα και η ποδηλασία ως μέσο κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι το θέμα με τις κάμερες βρίσκεται στο στάδιο της προκήρυξης προσφορών και αναμένεται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξει κατακύρωση ώστε από τις αρχές του 2020 ν’ αρχίσει η σταδιακή εγκατάστασή τους. Συνολικά θα εγκατασταθούν 90 σταθερές κάμερες και άλλες 20 θα είναι κινητές.

Tags:
Cheap Website Traffic