06/08/2019 09:33

Του έβγαλε €8.500 η ΑΤΜ και αυτός τα επέστρεψε

Νεαρός αρχιτέκτονας που πήγε την περασμένη Παρασκευή να καταθέσει την επιταγή με τον μισθό του σε αυτόματη ταμειακή μηχανή της Τράπεζας Κύπρου, στην περιοχή Γερμασόγειας, δεν πίστευε στα μάτια του όταν το μηχάνημα, αντί να του προσφέρει άδειο φάκελο για να την τοποθετήσει μέσα, έβγαλε έναν παραφουσκωμένο φάκελο.

Έκπληκτος και μετά το αρχικό σοκ, χωρίς να διστάσει στιγμή, αναζήτησε το τηλέφωνο της τράπεζας, προκειμένου να αναφέρει το περιστατικό και να παραδώσει τον φάκελο. Στη συνέχεια και μετά από δεύτερη σκέψη, τηλεφώνησε στην Αστυνομία Γερμασόγειας και αφού ανέφερε το περιστατικό, μετέβη στον σταθμό για να παραδώσει τον φάκελο.

Όταν έφτασε εκεί, στην παρουσία του αστυνομικοί άνοιξαν τον φάκελο, μέσα στον οποίο υπήρχαν €8.500 περίπου, σε μετρητά και επιταγές. Οι εκεί αστυνομικοί τον συγχάρηκαν για την τιμιότητά του και αφού του πήραν σχετική κατάθεση, του είπαν ότι ο φάκελος θα παραδοθεί στην τράπεζα και ότι ο ίδιος θα βραβευθεί από την Αστυνομία σε μεταγενέστερο στάδιο για το ήθος και την τιμιότητά του.

Την επομένη μέρα, επικοινώνησε μαζί του και διευθυντικό στέλεχος της Τράπεζας Κύπρου, το οποίο τον συνεχάρη για την πράξη του και του ζήτησε να περάσει από συγκεκριμένο υποκατάστημα της τράπεζας, προκειμένου να τον γνωρίσουν από κοντά. Όντως, χθες πέρασε από το υποκατάστημα που του ανέφεραν και αφού του έδωσαν και από κοντά συγχαρητήρια, του παρέδωσαν τιμητικό δίπλωμα, μαζί με κουπόνια αξίας €500 ως ελάχιστο δείγμα εκτίμησης για την πράξη του.

Ο Χρίστος Γεναγρίτης, γιος του Κυριάκου και της Φωτούλας που διαχειρίζονται το εστιατόριο «Εναλία» στο δημοσιογραφικό χωριό, τους είπε ότι έκανε απλώς αυτό που του υπέβαλλε η συνείδησή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός αρχιτέκτονας, που εξέπληξε ευχάριστα τους πάντες με την τιμιότητά του, είναι ο σύζυγος της Κινέζας Σίσης, που έχασε τη ζωή της σε θαλάσσιο δυστύχημα με ταχύπλοο σκάφος που έγινε στην Πάφο πριν από δύο περίπου χρόνια.

Πηγή: philenews.com

Share this:
Tags:
Cheap Website Traffic