06/08/2019 17:29

Πολύωρη αντεξέταση του 28χρονου κατηγορούμενου από την Κατηγορούσα Αρχή στην υπόθεση της Petrana

Συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Πάφου η αντεξέταση του κατηγορούμενου Μάριου Παναγιώτου, ιδιοκτήτη σκύλων, από τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής, Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου, στα πλαίσια εκδίκασης της υπόθεσης της Petrana.

Με την έναρξη της διαδικασίας, ο κατηγορούμενος ανέφερε πως δεν υπάρχει οτιδήποτε που θα επιθυμούσε να διαφοροποιήσει ή να προσθέσει στις καταθέσεις του, αφού ότι είχε να πει το κατέθεσε χτες ενόρκως στο Δικαστήριο. Στο μόνο, είπε, που διαφώνησε, είναι η καταγραφή στις καταθέσεις του της ηλικίας των σκύλων του. Επανέλαβε επίσης, πως λέει την αλήθεια και πως ορκίστηκε στο Δικαστήριο για να πει την αλήθεια.

Ο 28χρονος απάντησε στον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής ότι όταν έβγαζε τους σκύλους του από τα κλουβιά πάντοτε τα άφηνε ανοικτά. Παραδέχτηκε ότι μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις τα κάγκελα που υπάρχουν μεταξύ του υποστατικού που διατηρεί με τα υποστατικά των θείων του Θεμάκη και Ρόδου να είναι ανοικτά. Ωστόσο σημείωσε, οι σκύλοι του είναι « χαρακτήρες» και πάντοτε επιθυμούν να βρίσκονται στο σπίτι τους και δίπλα του ενώ δουλεύει. Για μένα, εξήγησε , «οι σκύλοι μου είναι τα παιδιά μου».

Ο κ. Χατζηκύρου είπε πως οι σκύλοι δεν έχουν τη νοημοσύνη του ανθρώπου και ανέφερε στον κατηγορούμενο ότι θα έπρεπε να διασφαλίσει τα κάγκελα που ενώνουν το υποστατικό του με τους θείους του, ώστε να είναι κλειστά, όταν οι σκύλοι του ήταν ελεύθεροι.

Ο 28χρονος απάντησε πως τα σκυλιά του είναι φιλικά και πως το υποστατικό του το επισκέπτονταν προμηθευτές εξαρτημάτων, πελάτες του, διανομείς φαγητού, φίλοι του, συγγενείς, παλιοί πελάτες του και ποτέ δεν επέδειξαν εχθρική συμπεριφορά.

Ο κ. Χατζηκύρου ζήτησε από τον 28χρονο να επαναλάβει την σκηνή της μεταφοράς της Petrana στο ασθενοφόρο.

Περιγράφοντας την μεταφορά της Petrana, ο νεαρός περιέγραψε με τραγικό τρόπο τα γεγονότα.
Επανέλαβε επίσης πως βοήθησε την νοσηλεύτρια και την διασώστρια για την μεταφορά της 46χρονης στην σανίδα και από εκεί στο ασθενοφόρο αφού, όπως εξήγησε, οι δυο γυναίκες δεν μπορούσαν από μόνες τους, λόγω του βάρους της 46χρονης. Στην αρχή, στην 46χρονη τοποθέτησαν κολάρο ,ωστόσο επειδή η 46χρονη είπε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει της το αφαίρεσαν.

Ο κ. Χατζηκύρου είπε πως μετά την αφαίρεση του κολάρου η νοσηλεύτρια της τοποθέτησε μεγαλύτερο κολάρο ενώ , όπως σημείωσε, η χρήση σανίδας γίνεται για να μείνει ακινητοποιημένη η τραυματίας.

Ο 28χρονος ωστόσο απήντησε ότι δεν θυμάται για την τοποθέτηση μεγαλύτερο κολάρου. Εγώ σημείωσε, « προσπάθησα να κάνω ένα καλό και να βοηθήσω τη γυναίκα». Ευχήθηκε μάλιστα αυτό που βίωσε να μην το βιώσει κανένας.

Η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείο είπε πως δεν μπορούμε να καταλογίσουμε ευθύνη στον 28χρονο και για το γεγονός ότι προσφέρθηκε να βοηθήσει στην μεταφορά της 46χρονης γυναίκας.

Ο Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου, είπε στον 28χρονο, ότι από την κατάθεση του φέρεται να είχε κάποιο ψυχολογικό ενδοιασμό να πλησιάσει την 46χρονη τραυματισμένη και να βοηθήσει την νοσηλεύτρια και την διασώστρια για να την τοποθετήσουν στην σανίδα.

Ο 28χρονος απάντησε πως απλά δεν γνώριζε πως να την πιάσει και πως φοβήθηκε μήπως της κάνει ζημιά. Ωστόσο συνέχισε, ήθελε να βοηθήσει.

Απάντησε επίσης πως μετά τον εντοπισμό της 46χρονης δεν θυμάται αν πριν την κλήση που έκανε για το ασθενοφόρο μίλησε τηλεφωνικώς με κάποιο άλλο πρόσωπο.

Ωστόσο παραδέχτηκε ότι μπορεί να επικοινώνησε εκείνη την ημέρα με ένα πρόσωπο σε σχέση με την διοργάνωση ράλλυ, αφού όπως εξήγησε, ήταν τότε πρόεδρος του Συνδέσμου Αυτοκινήτων. Εξάλλου ανέφερε ο 28χρονος όλες οι κλήσεις που έκανε είναι καταγεγραμμένες και επί τούτου υπάρχει σχετικό έντυπο.

Ακολούθως ο κ. Χατζηκύρου, υπέβαλε την θέση ότι το περιστατικό στα γήπεδα Ολύμπικο αλλά και με τον υπάλληλο Αμίν έγιναν ένα χρόνο πριν τον θανάσιμο τραυματισμό της Petrana με τον 28χρονο να απαντά πως αυτά τα συμβάντα σημειώθηκαν πολύ πιο παλιά.

Eπίσης, ο εκπρόσωπος της ΚΑ αναφέρθηκε σε πρόσφατη περίπτωση που ο 28χρονος κατέθεσε στο Δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης του πατέρα του ο οποίος τελικά καταδικάστηκε και πως είπε ψέματα όταν ρωτήθηκε ότι δεν έχει ξαναμαρτυρήσει ενώπιον Δικαστηρίου .

Η πρόεδρος του Κακουργιοδικείου είπε πως δεν ενδιαφέρει τη σημερινή υπόθεση η κατάθεση του 28χρονου στην δίκη του πατέρα του ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου.

Ο 28χρονος απαντώντας στον κ. Χατζηκύρου είπε πως δεν ψεύδεται και επανέλαβε τα γεγονότα ότι δηλαδή μετά τον εντοπισμό της 46χρονης βρισκόταν σε κατάσταση «σοκ». Παραμιλούσε. Επειδή το φούτερ του είχε ματωθεί στην προσπάθεια του να βοηθήσει την γυναίκα, μετά την αναχώρηση της από την σκηνή, πήγε στο συνεργείο του και το έβγαλε .

Τότε τον επισκέφτηκαν δύο αστυνομικοί και, όπως είπε, αντιλήφθηκε ότι ήρθαν στο γκαράζ του για να τον ρωτήσουν για την 46χρονη. Πρόσθεσε μάλιστα πως συνεργάστηκε μαζί τους. Οι αστυνομικοί τον μετέφεραν στο σημείο του εντοπισμού της θανούσας. Εκεί ανέφερε κάποια χόρτα ήταν πεσμένα σαν πατημένα. Σε κάποια στιγμή ο ένας εκ των αστυνομικών είπε « κοπέλια είναι εντάξει. Δεν έγινε εδώ το κακό… αλλού έγινε και την φέρανε εδώ».

Ο κ. Χατζηκύρου ωστόσο ανέφερε πως ο αστυνομικός δεν έκανε τέτοια αναφορά. Απαντώντας σχετικά ανέφερε πως όταν φώναζε στα σκυλιά του το περισσότερο στα πέντε λεπτά εμφανίζονταν. Μπορεί όμως και στο διάστημα ενός, δύο ή και τριών λεπτών να εμφανίζονταν, ωστόσο συμπλήρωσε. Ο 28χρονος αρνήθηκε ότι τα σκυλιά του όταν επέστρεψαν εκείνη την ημέρα του θανάσιμου τραυματισμού της 46χρονης, μετά που τα φώναξε είχαν αίματα. «Όταν φωνάζω τα σκυλιά μου και τα τοποθετώ στα κλουβιά πάντοτε τα χαϊδεύω» είπε ο νεαρός επαναλαμβάνοντας ότι οι σκύλοι του ήταν καθαροί.

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηκύρου υπέβαλε την θέση ότι οι σκύλοι του ήταν με αίματα και για αυτό οδηγούσε σιγά την τετράτροχη μοτοσικλέτα ,ώστε να αντιληφθεί τι έφαγαν οι σκύλοι του, τους οποίους μάλιστα και καθάρισε σε κάποια στιγμή. Του είπε μάλιστα πως παρουσιάζει μια συγχυσμένη εικόνα για τον λόγο που μετέβη στο κέντρο που διατηρεί ο παππούς του ο Ρίκος.

Ο κατηγορούμενος επανέλαβε πως οι σκύλοι του δεν είχαν αίματα την 22η Φεβρουαρίου. Επανέλαβε ότι αρχικά όταν είδε την γυναίκα αυτή ήταν γεμάτη αίματα με πολλές πληγές , μασημένη και δαγκωμένη .

Η γυναίκα είπε «βογγούσε κάνοντας με το χέρι της κάποια κίνηση ημικυκλική. Της ανέφερα ότι θα γίνει καλά και ότι θα καλούσα βοήθεια». Ο 28χρονος είπε πως έτσι και έπραξε και κάλεσε άμεσα ασθενοφόρο που ήρθε στην σκηνή και μετέφερε την 46χρονη στις Πρώτες Βοήθειες του ΓΝ Πάφου.

Πρόσθεσε μάλιστα, πως μετά που έφυγε το ασθενοφόρο με την τραυματισμένη γυναίκα δεν θυμάται αν συνομίλησε με άλλους παρευρισκόμενους. Το μόνο είπε που θυμάται είναι ότι καθοδήγησε το ασθενοφόρο ώστε να μην χαθεί μέχρι να βγει στον κύριο δρόμο.

Μετά, είπε, μετέβη στο μηχανουργείο, τρέμαν τα πόδια του, τάισε τους σκύλους του, τους χάιδεψε και έφυγε. Μετά είπε ηρέμησε γιατί, όπως εξήγησε, τα ζώα τον γαληνεύουν και τον ηρεμούν. Ο 28χρονος είπε πως ότι ανέφερε στο Δικαστήριο ήταν ακριβώς ότι έζησε εκείνη την ημέρα.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος της ΚΑ είπε στον κατηγορούμενο ότι ψεύδεται. Υπέβαλε επίσης την θέση πως την επίδικη ημέρα από τις 12:50 μέχρι τη 13:00 ο κατηγορούμενος δέχτηκε τέσσερις κλήσεις. Χαρακτήρισε μάλιστα βαριά αμέλεια το γεγονός ότι άφηνε τους σκύλους του ελεύθερους. Ήσουν είπε,« ανεύθυνος και αμελής στην φύλαξη των σκύλων σου» . Είναι ,του είπε ο κ. Χατζηκύρου, εσφαλμένη προσέγγιση να επικαλείσαι τον χαρακτήρα των σκύλων σου. Του ανέφερε ακόμη πως έχει εξιδανικευμένη εικόνα για τους σκύλους του και αυτό είναι το λάθος του.

Ο 28χρονος είπε ωστόσο οι σκύλοι του δεν έβγαιναν να γυρίζουν έξω από το υποστατικό του.

Όσο για το περιστατικό με τον Αμίν ο κατηγορούμενος είπε πως αυτός ήρθε στο συνεργείο του για να πάρει κάποια εξαρτήματα χωρίς να τα ζητήσει για αυτό του επιτέθηκε ο σκύλος του. Είπε ακόμη πως κανένας δεν του παραπονέθηκε από τους γείτονες για τους σκύλους του.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, την 46χρονη φέρεται να κατασπάραξαν δύο σκύλοι στις 22 Φεβρουαρίου του 2018 σε αγροτική περιοχή στη Γεροσκήπου. Ο 28χρονος ιδιοκτήτης σκύλων Rottweiler αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας και της παράλειψης προφύλαξης έναντι πιθανού κινδύνου από κάτοχο ζώου ο οποίος με τέτοιο αλόγιστο τρόπο, βεβιασμένο ή αμελή θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή ή είναι ενδεχόμενο να προκαλέσει σωματική βλάβη σε άλλον, όπως ορίζεται από το άρθρο 236.

Η υπόθεση ορίστηκε για συνέχιση για τις 7.8.2019 στις 11:00 το πρωί με την προσκόμιση μαρτύρων υπεράσπισης..

Ο 28χρονος έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους δηλαδή έχει υπογράψει εγγύηση με αξιόχρεο εγγυητή ύψους 100 χι. Ευρώ, παρέδωσε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, το όνομα του τοποθετήθηκε στο stop list ,και κάθε μέρα παρουσιάζεται στον κεντρικό αστυνομικό σταθμό Πάφου.

ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic