06/08/2019 14:14

Καθαρίστε το πλυντήριο σας με τρία απλά και ανέξοδα βήματα!

Πολλές νοικοκυρές ταλαιπωρούνται με την μούχλα ή τις μυρωδιές του πλυντηρίου ρούχων! Πώς μπορείτε όμως να καθαρίσετε με τρία απλά και ανέξοδα βήματα;

Ο καθαρισμός πλυντηρίου ρούχων είναι μία πολύ απλή διαδικασία. Αφιέρωσε 10 λεπτά και ακολούθησε τα παρακάτω βήματα.

Αν νιώθεις ότι τα ρούχα σου δεν έχουν άρωμα λεβάντας, όπως θα έπρεπε, πιθανότατα δεν φταίει το απορρυπαντικό. Με το πέρασμα του χρόνου μαζεύονται χνούδια και βρωμιές από τα ρούχα στα τοιχώματα του πλυντηρίου. Αν μείνουν για καιρό στο εσωτερικό του πλυντηρίου σου, θα αρχίσουν να αναδύουν μία δυσάρεστη μυρωδιά.

Εκτός αυτού είναι αρκετά σύνηθες να μαζεύονται σαπουνάδες ανάμεσα στα λάστιχα. Έτσι, λοιπόν, αναπτύσσεται μέρα με τη μέρα, μούχλα και τα ρούχα πιθανότατα μυρίζουν πιο άσχημα όταν βγαίνουν, παρά όταν μπαίνουν στο πλυντήριο.

Πώς καθαρίζουμε τον κάδο του πλυντηρίου ρούχων;
Δεν είναι απαραίτητο να διαθέτεις ειδικά καθαριστικά ούτε επαγγελματικά σύνεργα για να κάνεις το πλυντήριο σου να λάμπει. Φυσικά υλικά που σίγουρα υπάρχουν μέσα στην κουζίνα σου θα σε βοηθήσουν να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τι θα χρειαστείς για να καθαρίσεις το πλυντήριο σου;
Βήμα 1ο

1 σφουγγάρι
2 κ/σ μαγειρική σόδα
1/4 της κούπας νερό
2 κούπες λευκό ξύδι

Σε ένα μπολ αρχικά ανάμειξε το νερό με τη μαγειρική σόδα. Αυτό το μείγμα θα λειτουργήσει ως το φυσικό καθαριστικό για το πλυντήριο των πιάτων σου. Τοποθέτησε το μείγμα στο δοχείο όπου κανονικά θα έβαζες το απορρυπαντικό του πλυντηρίου και στη συνέχεια ρίξε το λευκό ξύδι. Κλείσε την πόρτα του πλυντηρίου και αφού επιλέξεις ένα πρόγραμμα πολύ υψηλής θερμοκρασίας θέσε το σε λειτουργία. Ο συνδυασμός της μαγειρικής σόδας με το λευκό ξύδι θα δράσει αποτελεσματικά στη διάσπαση των αλάτων και την απομάκρυνση κάθε ίχνους μούχλας. Εύκολο; Ο καθαρισμός πλυντηρίου ρούχων και η απολύμανση του είναι μία πολύ απλή διαδικασία.

Αν δεν είσαι λάτρης των φυσικών καθαριστικών, υπάρχει πάντα εναλλακτική λύση. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα απλό απορρυπαντικό για να ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία. Τοποθέτησε απορρυπαντικό στην ειδική θήκη του πλυντηρίου σου. Επίλεξε ένα πρόγραμμα πολύ υψηλής θερμοκρασίας και θέσε το άδειο σε λειτουργία. Με αυτόν τον τρόπο θα σκοτώσεις όλα μικρόβια που βρήκαν καταφύγιο στο εσωτερικό του. Χρησιμοποίησε τώρα το καθαρό σφουγγάρι για να καθαρίσεις το εξωτερικό του.

Βήμα 2ο

Καθαρισμός θηκών πλύσης
Ένα ακόμη σημείο που χρειάζεται οπωσδήποτε καθάρισμα είναι οι θήκες πλύσης ή αλλιώς το συρταράκι του πλυντηρίου. Αφαίρεσε το και τοποθέτησε το σε μία λεκάνη με καυτό νερό. Αφού μουλιάσει ψέκασε το με ένα απλό σπρέι καθαρισμού καθημερινής χρήσης. Θα χρειαστεί καλό τρίψιμο ώστε να φύγουν όλοι οι λεκέδες από απορρυπαντικό, άλατα και μούχλα. Πριν το επανατοποθετήσεις, σκούπισε το καλά με μία πετσέτα.

Τip: Αφού μουλιάσει μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία παλιά αλλά καθαρή οδοντόβουρτσα ώστε να αφαιρέσεις τα υπολείμματα βρωμιάς ή μούχλας που πιθανότατα έχουν κολλήσει στο συρτάρι του πλυντηρίου σου.

Βήμα 3ο

Καθαρισμός λάστιχων πλυντηρίου
Τα λάστιχα είναι πιθανότατα το πιο βρώμικο σημείο του πλυντηρίου ρούχων. Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να ελέγξεις αν έχουν υποστεί φθορά ή αν έχουν υπολείμματα μούχλας στο περίβλημα τους. Σε μία λεκάνη ανάμειξε ζεστό νερό και μία κούπα υγρό λευκαντικό με βάση τη χλωρίνη. Βούτηξε ένα βαμβακερό πανί μέσα στο μείγμα και με απαλές κινήσεις τρίψε το λάστιχο. Άφησε το να δράσει για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια καθάρισε το λάστιχο με μία μαλακή πετσέτα.

athensmagazine.gr

 

Tags:
Cheap Website Traffic