03/08/2019 18:51

ΜΙΧΑΕΛΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – Η καθηγήτρια χορού της σχολής «Atelier De La Danse» μας μιλά για τα μαθήματα χορού της νέας χρονιάς

Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει κάποιος μαθήματα χορού και μέχρι ποια ηλικία δέχεστε μαθητές;

Στην σχολή μας δεχόμαστε παιδάκια από 3+ άνω. Σε αυτή την ηλικία ξεκινούν με το μάθημα της μουσικοκινητικής αγωγής. Μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι το μάθημα αυτό είναι κατάλληλα δομημένο για αυτή την τρυφερή ηλικία έτσι ώστε να ενισχύσει την ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων του παιδιού μέσα από την κίνηση τον ρυθμό στην μουσική και την φαντασία. Είναι μια εισαγωγή θα έλεγα στο κόσμο του μπαλέτου. Έπειτα το πραγματικό μπαλέτο ξεκινά περίπου από τα 6 έτη εφόσον το παιδί έχει αναπτυχθεί και ήδη αποκτήσει τις βασικές κινητικές του δεξιότητες έτσι ώστε να μπορεί να διδαχθεί την σωστή στάση του σώματος, και να συνδυάσει την κίνηση μαζί με τον ρυθμό αφομοιώνοντας έτσι την τεχνική του κλασικού χορού. Βέβαια δεν είναι ποτέ αργά για να ξεκινήσει κάποιος τον χορό, ακόμα και αν επιλέξει έναν χορό με τόσες απαιτήσεις, όπως είναι το μπαλέτο. Επίσης, στην σχολή μας διδάσκονται και άλλα είδη χορού όπως σύγχρονος για μικρά παιδιά και εφήβους, ενώ υπάρχουν και τμήματα μοντέρνου χορού και μαθήματα ευλυγισίας και ενδυνάμωσης.

Τα μαθήματα χορού μπορούν να τα παρακολουθήσουν και αγόρια;
Φυσικά. Αγόρια συναντάμε σε μεγαλύτερες ηλικίες, συνήθως έφηβους οι οποίοι είναι ώριμοι αρκετά για να το επιλέξουν. Παρόλα αυτά δυστυχώς στην Κύπρο σπάνια θα συναντήσουμε αγόρια που ασχολούνται με το μπαλέτο. Αυτό είναι αρκετά λυπηρό και παρεξηγημένο γιατί κυρίως στο μπαλέτο ο χορευτής είναι εξίσου σημαντικός όσο και η χορεύτρια μπαλαρίνα. Είναι ο παρτενέρ της μπαλαρίνας και την υποστηρίζει σε απαιτητικά αποσπάσματα του κλασικού ρεπερτορίου (pas de deux). Ο χορευτής πρέπει να έχει πολλή μυϊκή δύναμη ώστε να μπορεί να σηκώνει την μπαλαρίνα ψηλά και να της προσφέρει ασφάλεια καθώς χορεύουν, ενώ σε μεγαλύτερα επίπεδα στην εκπαίδευσή του κυρίως ο χορευτής στοχεύει στην επίτευξη περίπλοκων αλμάτων και ευστροφίας ενώ αντίστοιχα οι μπαλαρίνες εξασκούνται στις πουέντ.

Εκτός από μαθήματα χορού, προσφέρετε και μουσικοκινητική αγωγή. Μπορείτε να μας πείτε περισσότερες πληροφορίες για αυτό το μάθημα; Τί είναι η μουσικοκινητική αγωγή και τι μαθαίνουμε μέσα από αυτό;
Είναι το μάθημα για την πιο τρυφερή ηλικία και αποτελεί την πρώτη επαφή των παιδιών με την κίνηση και τη μουσική. Τα παιδιά μαθαίνουν τον ρυθμό, την κίνηση και τη μελωδία. Αποκτούν την αίσθηση του χώρου, του χρόνου και του ρυθμού και ταυτόχρονα αναπτύσσουν δεξιότητες του σώματος αλλά και του μυαλού. Μέσα από τη κίνηση μαθαίνουν να εκφράζουν τα συναισθήματα τους και τις σκέψεις τους. Με αυτό τον τρόπο προετοιμάζουμε το σώμα για τα μελλοντικά και τα πιο τεχνικά μαθήματα χορού, ακολουθώντας πάντα την ορολογία του κλασικού χορού, στοχεύοντας σε μία ομαλή μετάβαση στο μαγικό κόσμο του μπαλέτου. Όλα αυτά σε ένα ευχάριστο και δημιουργικό περιβάλλον γεμάτο έμπνευση και φαντασία, όπως επιβάλλεται από τις ιδιαίτερες απαιτήσεις αυτή της ηλικίας.

Πότε ξεκινούν τα μαθήματα στο Atelier De La Danse;
Τα μαθήματά μας ξεκινούν στις 9 Σεπτεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, βρείτε την Μιχαέλλα Κωνσταντίνου στο «Atelier De La Danse» στην Αριστείδη Χαραλάμπους 16 στην Λεμεσό και στο τηλ.: 97 857800.

Facebook: www.facebook.com/atelierdeladansecy/
Instagram: @atelierdeladansecy

 

Tags: