03/08/2019 18:21

Επιστροφή περίπου 1.500 προσφύγων στη Συρία από την Ιορδανία και τον Λίβανο κατά το τελευταίο 24ωρο

Περίπου 1.500 πρόσφυγες από την Συρία επέστρεψαν από την Ιορδανία και τον Λίβανο στις εστίες τους, κατά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Προσφύγων στο ρωσικό υπουργείο Aμυνας.

“Στη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας, 1.482 πρόσφυγες επέστρεψαν στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας από το εξωτερικό. 389 από αυτούς (συμπεριλαμβανομένων 117 γυναικών και 199 παιδιών) επέστρεψαν από τον Λίβανο, ενώ 1093 πρόσφυγες (μεταξύ αυτών 328 γυναίκες και 557 παιδιά) επέστρεψαν από την Ιορδανία,” ανέφερε το παραπάνω κέντρο στην ημερήσια αναφορά του και στην σελίδα που διαθέτει στο Facebook.

Στο μεταξύ η ρωσική πλευρά στην επιτροπή Ρωσίας-Τουρκίας για την επιτήρηση εφαρμογής της εκεχειρίας στην Συρία κατέγραψε δύο παραβιάσεις κατά το τελευταίο 24ωρο, ενώ η τουρκική πλευρά ανέφερε πέντε παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός, σύμφωνα με το Κέντρο Συμφιλίωσης στο ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

“Κατά το τελευταίο 24ωρο η ρωσική πλευρά στην κοινή Επιτροπή Ρωσίας-Τουρκίας που παρακολουθεί ζητήματα που σχετίζονται με τις παραβιάσεις της εκεχειρίας κατέγραψε δύο περιστατικά πυροβολισμών στις επαρχίες Ιντλίμπ (1) και Χάμα (1). Η τουρκική πλευρά ανέφερε πέντε περιπτώσεις πυροβολισμών στις επαρχίες Χάμα (4) και Ιντλίμπ (1),” σύμφωνα με την ημερήσια αναφορά του παραπάνω κέντρου που δημοσιοποιήθηκε στην σελίδα του στο Facebook.

ΚΥΠΕ

Tags: