02/08/2019 17:35

Ο ΔΗΣΥ αποδέχεται τον πρέσβη Παύλο Αναστασιάδη για τη δημαρχία Αμμοχώστου

Το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ αποφάσισε όπως αποδεχτεί ως υποψήφιο κοινής αποδοχής τον πρέσβη Παύλο Αναστασιάδη, ο οποίος ήταν μέσα στους προτεινόμενους και εκ μέρους του ΑΚΕΛ και εκ μέρους του ΔΗΚΟ.

Σε σχετική ανακοίνωση ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναφέρει πως «από το ξεκίνημα της διαδικασίας πλήρωσης της θέσης του Δημάρχου Αμμοχώστου, κινήθηκε προσηλωμένος στο στόχο της επανένωσης της Κύπρου και της επιστροφής της Αμμοχώστου».

Σκοπός, προσθέτει, είναι μέσω της διαδικασίας αυτής να σταλεί και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, το ξεκάθαρο μήνυμα ότι πάνω από όλα είναι ο αγώνας για επανένωση του τόπου και η επιστροφή της Αμμοχώστου, με έναν υποψήφιο κοινής αποδοχής που συμμερίζεται αυτούς τους στόχους.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναφέρει πως παρόλο που πρότεινε ικανά κομματικά στελέχη αλλά και από τον ευρύτερο του χώρο αλλά και την κοινωνία, δεν κατέστη δυνατή η συναίνεση σε υποψηφιότητα προερχόμενη από τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

«Παρά ταύτα κάνοντας πράξη αυτό που θεωρούμε υπέρτατο, την επανένωση της Κύπρου και την επιστροφή της Αμμοχώστου, το Πολιτικό Γραφείο αποφάσισε όπως αποδεχτεί ως υποψήφιο κοινής αποδοχής τον πρέσβη κ. Παύλο Αναστασιάδη που πληρεί τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις και θα αγωνιστεί για αυτές και ήταν μέσα στους προτεινόμενους και εκ μέρους του ΑΚΕΛ και εκ μέρους του ΔΗΚΟ», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Tags: