02/08/2019 16:32

Άννα Σολωμού – Summer ready

Η ιδιοκτήτρια του Ινστιτούτου Euphoric Spa & Beauty μοιράζεται μαζί μας χρήσιμες συμβουλές περιποίησης κατά την διάρκεια του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι το δέρμα μας εκτίθεται σε πολύ ψηλές θερμοκρασίες. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το προφυλάξουμε;

Ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από την ηλιακή ακτινοβολία και τις ψηλές θερμοκρασίες είναι κυρίως η σωστή αντηλιακή κρέμα που περιέχει φίλτρα κατά των ακτινών UVA και UVB, αλλά και υψηλό δείκτη προστασίας (SPF), δηλαδή μεταξύ 30 και 50 ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας. Όταν το δέρμα είναι πολύ λιπαρό, τότε προτείνουμε δείκτη προστασίας SPF30 γιατί όσο ανεβαίνει ο δείκτης προστασίας, το αντηλιακό σκεύασμα είναι συνήθως πιο λιπαρό.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος για να κάνουμε τον καθαρισμό μας; Μήπως υπάρχει συγκεκριμένη ώρα που μπορούμε να βγούμε στον ήλιο μετά τον καθαρισμό προσώπου;

Καθαρισμό μπορούμε να κάνουμε καθ΄ όλη την διάρκεια του χρόνου. Ωστόσο, θα ήταν καλό να αποφεύγεται ο πολύ βαθύς καθαρισμός κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ιδιαίτερα στα σκουρόχρωμα δέρματα για αποφυγή της λεγόμενης φλεγμονώδους υπερμρλάγχρωσης. Η ιδανική περίοδος για καθαρισμό προσώπου είναι μετά το καλοκαίρι, δηλαδή Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, έτσι ώστε το δέρμα να μπορεί να προετοιμαστεί κατάλληλα για τις περιποιήσεις που θα ακολουθήσουν. Για τις γυναίκες καλό θα ήταν ο καθαρισμός του προσώπου να πραγματοποιείται το διάστημα μετά το τέλος της εμμήνου ρύσεως.

Πως μπορούμε να περιποιηθούμε το πρόσωπό μας μετά την θάλασσα;

Μετά τη θάλασσα επιβάλλεται ενυδάτωση του προσώπου, καθώς και του δέρματος αλλά και η χρήση καλλυντικών προϊόντων που περιέχουν ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C) που έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες έτσι ώστε να εξουδετερώσουμε τις ελεύθερες ρίζες που είναι πολύ βλαβερές για το δέρμα και τον οργανισμό γενικότερα.

Τέλος, μπορείτε να μας δώσετε 5 δικά σας tips για όμορφο και περιποιημένο πρόσωπο και σώμα;  

Για ένα όμορφο πρόσωπο και σώμα χρειαζόμαστε πάνω απ’ όλα ψυχική και σωματική ισορροπία. Όσο για το δέρμα, η σωστή απολέπιση και ενυδάτωση είναι από τα βασικά βήματα που επιβάλλεται να εφαρμόζει κανείς.

Βρείτε την Άννα Σολωμού στο Euphoric Spa & Beauty στην οδό Φραγκλίνου Ρούσβελτ 128Γ, 3011 στην Λεμεσό και στο τηλέφωνο 25256768.

Email: info@euphoric-spa.com
Facebook: https://www.facebook.com/euphoricspabeauty/
Instagram: @euphoric_spa_beauty

Cheap Website Traffic