01/08/2019 16:57

Θέματα που άπτονται της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης συζήτησαν ΥΠΠΑΝ και αντιπροσωπεία ΚΣ ΕΔΕΚ

Ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που άπτονται της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, συζήτησαν σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κώστας Χαμπιαούρης και αντιπροσωπεία του ΚΣ ΕΔΕΚ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της, Μαρίνο Σιζόπουλο, σε συνάντηση τους, στο γραφείο του Υπουργού.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Χαμπιαούρης ευχαρίστησε τον κ. Σιζόπουλο και τους συνεργάτες του για τη στήριξη όσον αφορά τα θέματα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

«Οι εισηγήσεις σας ήταν, είναι και θα παραμείνουν εποικοδομητικές. Μας δίνετε δύναμη με αυτή σας τη στάση και να είστε σίγουρος ότι κανένας δεν περισσεύει σε αυτόν τον αγώνα, που πολύ σωστά έχετε αναφέρει, οδηγεί στην ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Ναι, έχουμε αγγίξει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που άπτονται της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, έγιναν εποικοδομητικές εισηγήσεις και μαζί προχωράμε για το καλό των παιδιών μας», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, ο οποίος συνοδευόταν από την Αντιπρόεδρο Μαρία Βασιλειάδου και τον Γενικό Διευθυντή Μορφάκη Σολομωνίδη, σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τον Υπουργό Παιδείας για αυτή τη συνάντηση, η οποία, όπως είπε, «θεωρώ ότι είναι πολύ εποικοδομητική».

«Συζητήθηκαν αρκετά ζητήματα που έχουν σχέση με την παιδεία και πώς μπορούμε ως ΕΔΕΚ, ανεξάρτητα αν είμαστε ένα κόμμα της αντιπολίτευσης, να συνδράμουμε θετικά και εποικοδομητικά εις την επίλυση αυτών των προβλημάτων και κυρίως στη βελτίωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος», συμπλήρωσε.

Ο κ. Σιζόπουλος αξιολογώντας τρία θέματα από όλα όσα συζήτησαν σήμερα με τον Υπουργό Παιδείας, ως τα πιο σημαντικά, είπε πως το πρώτο είναι η διαβεβαίωση που έχουν δώσει στον Υπουργό ότι από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα συνεχίσουν σταθερά να στηρίζουν την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η οποία θα πρέπει να είναι συνεχής, να είναι στοχοθετημένη και κυρίως να αρχίζει από την προδημοτική εκπαίδευση, στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, που να μπορεί να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες της σύγχρονης παιδείας.

Το δεύτερο, συνέχισε ο κ. Σιζόπουλος, έχει σχέση με τη μεγάλη έλλειψη στέγης για τους φοιτητές, κυρίως στην Λευκωσία και τη Λεμεσό «και κατά πόσο θα μπορούσε να προχωρήσει από πλευράς της Κυβέρνησης, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Ανάπτυξης Γης, η ανέγερση φοιτητικών εστιών, που να μπορούν να δώσουν στους φοιτητές μας στέγη, ποιοτική μεν αλλά σε χαμηλό κόστος, έτσι ώστε να μην υπάρχουν τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν το τελευταίο χρονικό διάστημα».

Το τρίτο, είπε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, είναι θέματα που έχουν σχέση κυρίως με την ιδιωτική εκπαίδευση «και κάποια αιτήματα τα οποία έχουν τεθεί, πώς θα μπορούσαμε να τα εντάξουμε στο πλαίσιο ακριβώς της επίλυσης των θεμάτων που αφορούν την κυπριακή παιδεία».

«Φυσικά υπήρξαν και άλλα θέματα, για τα θέματα της ασφάλειας, της αξιολόγησης, τα θέματα του εκπαιδευτικού ή του αναλυτικού προγράμματος που αντιλαμβάνεστε ότι εάν θα τα αναλύαμε το κάθε ένα ξεχωριστά, θα θέλαμε πάρα πολύ χρόνο. Όμως για ακόμη μια φορά εγώ θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό για την ανταπόκρισή του, η οποία υπήρχε μέχρι στιγμής και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει. Για ακόμη μια φορά να τον διαβεβαιώσουμε και επίσημα ότι από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα στηρίξουμε αποφασιστικά κάθε απόφαση και ενέργεια του Υπουργείου που θα στοχεύει στην βελτίωση του σημερινού εκπαιδευτικού συστήματος και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων μορφωτικών υπηρεσιών στα παιδία μας», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Tags: