24/07/2019 20:19

Σεξιστικό το περιεχόμενο εκστρατείας «Φέρσου αντρίκια», λένε Κυπριακό Λόμπι Γυναικών – Επίτροπος Ισότητας

Σεξιστικό κρίνουν ότι είναι το περιεχόμενο της εκστρατείας «Φέρσου Αντρίκια», το Κυπριακό Λόμπι Γυναικών και η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων Ιωσηφίνα Αντωνίου.

Με ανακοίνωσή του το Κυπριακό Λόμπι Γυναικών ζητά την απόσυρση της εκστρατείας και με δική της ανακοίνωση τη κ. Αντωνίου αναφέρει ότι μόλις ενημερώθηκε για τις αφίσες και το διαφημιστικό μήνυμά τους, από νωρίς το πρωί, με παρεμβάσεις της στα Υπουργεία Άμυνας, Υγείας, Μεταφορών και Έργων ζήτησε τη μη τοποθέτησή τους λόγω του σεξιστικού τους περιεχομένου.

Στην ανακοίνωση του Κυπριακού Λόμπι Γυναικών, αναφέρεται ότι «καλωσορίζει προσπάθειες και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών που έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις τον τελευταίο καιρό στην κυπριακή κοινωνία».

Ωστόσο, όπως προστίθεται, «θεωρεί ότι η εκστρατεία για την κακοποίηση των γυναικών που είδε χθες το φως της δημοσιότητας προάγει σεξιστικά μηνύματα τα οποία κάθε άλλο βοηθούν την αντιμετώπιση του φαινομένου».

Καλεί τα Υπουργεία και τους οργανισμούς οι οποίοι στηρίζουν αυτή την εκστρατεία να αποσύρουν τη στήριξη τους και συνάμα να ζητήσουν την άμεση απόσυρση της. Καλεί επίσης όλους τους εμπλεκόμενους να επανασχεδιάσουν την εκστρατεία με τη συμμετοχή και τη διαβούλευση των αρμόδιων φορέων.

Από την πλευρά της, η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων αναφέρει ότι «έχει πάρει διαβεβαιώσεις από τα Υπουργεία ότι αυτές δεν θα τοποθετηθούν και ζήτησε περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με το θέμα».

Σημειώνει ακόμα ότι «ο γλωσσικός σεξισμός παραμένει διάχυτος στην κυπριακή κοινωνία και στόχος μας είναι να εργαστούμε προς την αποδόμησή του και να ανατρέψουμε στερεότυπα και κοινωνικές προκαταλήψεις».

Το Κυπριακό Λόμπι Γυναικών αποτελείται από το Γυναικείο Όμιλο Πρωτοπορία, την Κυπριακή Ομοσπονδία Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών, τον Κυπριακό Σύνδεσμο Οικογενειακού Προγραμματισμού, το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου, το Παρατηρητήριο Ισότητας Κύπρου, το Σύνδεσμο Πρόληψης και Αντιμετώπισης Βίας στην Οικογένεια, τη Σοσιαλιστική Γυναικεία Κίνηση, την AIPFE Cyprus και την Hands Across the Divide

ΚΥΠΕ