13/07/2019 09:30

Ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης έλαβε την επιστολή ΥΠΟΙΚ και θα συμμετάσχει στο Εστία

Ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης (ΟΧΣ) έλαβε την επιστολή από το Υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με το Σχέδιο Εστία και θα συμμετάσχει στο Σχέδιο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του ΟΧΣ Ανδρέας Γεωργίου.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει τα ακόλουθα: «Παράκληση όπως εκδηλώσετε εγγράφως μέχρι 30 Ιουλίου του 2019 προς το Υπουργείο κατά πόσον επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο Σχέδιο Εστία και να υπογράψετε το συνημμένο μνημόνιο συναντίληψης με την Κυβέρνηση».

Η επιστολή συνοδεύεται από το μνημόνιο συναντίληψης που θα υπογράψουν οι τράπεζες μαζί με την Κυβέρνηση και από αντίγραφο αίτησης που θα μπορούν από τις 2 Σεπτεμβρίου να συμπληρώνουν οι δανειολήπτες που ζητούν να ενταχθούν στο Σχέδιο Εστία.

Αρχίζει η περίοδος υποβολής προσφορών για διαχείριση μέρους των ΜΕΔ
Αναφορικά με τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια του ΟΧΣ, ο κ. Γεωργίου είπε ότι ο Οργανισμός έχει ήδη τροχιοδρομήσει διαδικασίες ανάθεσης σε εξωτερικό οίκο της διαχείρισης μεγάλου μέρους του χαρτοφυλακίου των ΜΕΔ.

Ο ΓΔ του Οργανισμού ανακοίνωσε ότι ο διαγωνισμός κατάθεσης προσφορών θα ξεκινήσει στις αμέσως επόμενες ημέρες και η κατακύρωση της προσφοράς αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος Σεπτεμβρίου του 2019.

Αναφέροντας ότι μεγάλος μέρος των ΜΕΔ είναι δάνεια που δεν πληρούν τα κριτήρια του Εστία, ο κ. Γεωργίου είπε στο ΚΥΠΕ ότι από το χαρτοφυλάκιο των ΜΕΔ του ΟΧΣ, συνολικής αξίας €295 εκατομμυρίων, περίπου το ένα τρίτο, συνολικής αξίας €90 εκ. θα τεθούν υπό τη διαχείριση του οίκου που θα κερδίσει τον διαγωνισμό με στόχο, όπως τόνισε, «την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση των ΜΕΔ του Οργανισμού».

ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic