10/07/2019 19:59

Επιστολή Ακιντζί στον ΓΓ, έθεσε στην Σπέχαρ θέμα για επίθεση σε τ/κ λεωφορείο με τουρίστες

Επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ απέστειλε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί και όπως ο ίδιος δήλωσε, η επιστολή έφτασε σήμερα στη Νέα Υόρκη, ενώ αντίγραφό της έδωσε το απόγευμα στην Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, με την οποία συναντήθηκε για μιάμιση ώρα.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Ακιντζί είπε ότι αντάλλαξαν απόψεις για το Κυπριακό ενόψει της μετάβασης της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ, στην Νέα Υόρκη. «Ξέρετε ο Ε/κ ηγέτης συχνά στέλνει επιστολές στον ΓΓ των ΗΕ, τις γράφει και τις μεταφέρει στην κοινή γνώμη. Εμείς το κάνουμε εάν υπάρχει λόγος και όταν πρέπει, δεν στέλνουμε επιστολές κάθε μέρα, κάθε ώρα, αλλά αξιολογώντας τις συνθήκες στις οποίες είμαστε το τελευταίο διάστημα, αισθανθήκαμε την ανάγκη να απευθυνθούμε απευθείας στον ΓΓ».

Η επιστολή, είπε, έφτασε στην Νέα Υόρξη και τον Αντόνιο Γκουτέρες μέσω «των δικών μας “κρατικών” καναλιών και δώσαμε ένα αντίγραφο στην κ. Ελίζαμπεθ Σπέχαρ». Θα ενημερώσει, πρόσθεσε, την κοινή γνώμη αφού ο παραλήπτης της επιστολής την διαβάσει.

Οκ. Ακιντζί έθεσε επίσης στην κ. Σπέχαρ επεισόδιο με επίθεση σε λεωφορείο με τ/κ πινακίδες στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, που πήγε για να παραλάβει τουρίστες, ενώ προσπαθούν να εφαρμόσουν τα μέτρα οικοδόμηση εμπιστοσύνης, δήλωσε. Οπως είπε, μετέφερε στην κ. Σπέχαρ την ευαισθησία του σε κάποια γεγονότα που επηρεάζουν την εμπιστοσύνη μεταξύ των κοινοτήτων και το τελευταίο ήταν αυτό με το τ/κ λεωφορείο.

Της μετέφερε επίσης, πρόσθεσε, τη λύπη του για το περιστατικό και της εξήγησε ότι αυτό μπορεί να ανοίξει το δρόμο για να επαναληφθούν και για να αποφευχθεί αυτό ζήτησε από την κ. Σπέχαρ να μεταφέρει στους Ε/κ αρμόδιους και ιδιαίτερα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, το αίτημα να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα. «Και εκείνη ανέφερε ότι καταλαβαίνει πολύ καλά την κατάσταση και υποσχέθηκε να κάνει αυτό που χρειάζεται», είπε ο κ. Ακιντζί.

Όπως εξήγησε, πρόκειται για ένα λεωφορείο που από το 2008 έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα και περνά στο «νότο» συχνά, αυτή τη φορά πήγε στο αεροδρόμιο Λάρνακας για να παραλάβει τουρίστες από την Ουγγαρία, δηλαδή Ευρωπαίους πολίτες και δέχθηκε επίθεση. «Αυτό σίγουρα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Ο καθένας πρέπει να το προσέξει αυτό».

Η ε/κ «διοίκηση», θα πρέπει να είναι ανεκτική, είπε ο κ. Ακιντζί και πρόσθεσε ότι στο παρελθόν υπήρξαν κάποια επεισόδια που προκάλεσαν μέλη του ΕΛΑΜ, αλλά αυτό το επεισόδιο είναι πολύ διαφορετικό. Δεν πρέπει να ξανασυμβούν τέτοια περιστατικά, συμπλήρωσε.

ΚΥΠΕ

Cheap Website Traffic