08/07/2019 11:32

Κατάθεση νέων μαρτύρων κατηγορίας στην υπόθεση Petrana

Η υπόθεση του θανάτου της 46χρονης Petrana Milchova Nikolova από την Βουλγαρία, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο συνεχίστηκε σήμερα με την προσκόμιση νέων μαρτύρων  κατηγορίας  που διατηρούν υποστατικά και χωράφια πλησίον του σημείου που εντοπίστηκε η θανούσα .

Στην σημερινή δικάσιμο κατέθεσαν οι Γιώργος Ροδοσθένους, Φίλιππος Σωτηρίου και ο Γιώργος Μιλτιάδους.

Στον μάρτυρα Γιώργος Ροδοσθένους αρχικά  υποδείχθηκε χάρτης ο οποίος καταγράφει την περιοχή όπου εντοπίστηκε η 46χρονη.
Ο κ. Ροδοσθένους  ανέφερε στο Δικαστήριο πως έχει δύο παράγκες στην περιοχή της Γεροσκήπου.

Ο μάρτυρας κατηγορίας στο πλαίσιο της αντεξέτασης του από τον συνήγορο υπεράσπισης του 27χρονου, δικηγόρο Ηλία Στεφάνου, ανέφερε πως για να καταθέσει σήμερα στο Δικαστήριο τον πήρε τηλέφωνο ο Υπαστυνόμος Σάββα Σάββα.Ο κ. Στεφάνου επικεντρώθηκε σε σημεία της  κατάθεσης του μάρτυρα ο  οποίος είχε πει στις ανακριτικές αρχές την έκφραση «την επίμαχη περίοδο» και ότι « την γυναίκα την έφαγαν οι σκύλοι», ρωτώντας τον εάν  πρόκειται για δικές του εκφράσεις ή της Αστυνομίας , με τον κ. Ροδοσθένους να απαντά πως δεν είναι δικές του εκφράσεις.

Ο μάρτυρας ανέφερε πως είχε κατά διαστήματα κυνηγόσκυλους αφού για 50 χρόνια είναι κυνηγός και για 30 έτη δραστηριοποιείται στην περιοχή, έχοντας κότες και άλλα ζώα. Τον σκύλο του τον τελευταίο είπε, του τον χάρισε ένας φίλος του από το Σεπτέμβρη του 2018, σημειώνοντας πως αρχικά  τον είχε σπίτι του και στην συνέχεια τον μετέφερε στις παράγκες που διατηρεί στην Γεροσκήπου.

Επόμενος μάρτυρας κατέθεσε ο Φίλιππος Σωτηρίου ο οποίος διατηρεί χωράφι στην περιοχή. Ο κ. Σωτηρίου είπε πως στο χωράφι του καλλιεργεί ελιές και έχει διάφορα ζώα. Ο Δικηγόρος υπεράσπισης, κ. Στεφάνου είπε στον μάρτυρα πως στο χωράφι του έχει και αριθμό σκύλων κυνηγόσκυλων ή λυκόσκυλων με το μάρτυρα να αρνείται ότι είναι κάτοχος σκύλων.

Ακολούθησε  η μαρτυρία του Γιώργου Μιλτιάδους. Ο κ. Μιλτιάδους είπε πως την επίμαχη περίοδο είχε ένα σκύλο κυνηγόσκυλο 60 εκατοστών με μικρή σιαγόνα. Αυτόν τον σκύλο τον φυλάει, όπως είπε, στο κλουβί μέχρι σήμερα. Το οικογενειακό τεμάχιο που διατηρεί βρίσκεται πίσω από τα υποστατικά του 27χρονου κατηγορούμενου Μάριου Παναγιώτου. Μετά από υπόδειξη φωτογραφίας  από τον Δικηγόρο Ηλία Στεφάνου ο μάρτυρας είπε πως υπάρχει και άλλος σκύλος που είναι της αδερφής του. Στο χώρο το δικό του είπε ο κ. Μιλτιάδους , σε προηγούμενο χρόνο από το συμβάν είδε δύο περίπου αδέσποτους σκύλους που προφανώς τους είχαν, εγκαταλείψει, όπως είπε.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, την 46χρονη φέρεται να κατασπάραξαν δύο σκύλοι στις 22 Φεβρουαρίου του 2018 σε αγροτική περιοχή στην Γεροσκήπου.

Ο 27χρονος ιδιοκτήτης σκύλων Rottweiler αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας και της παράλειψης προφύλαξης έναντι πιθανού κινδύνου από κάτοχο ζώου ο οποίος με τέτοιο αλόγιστο τρόπο, βεβιασμένο ή αμελή θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή ή είναι ενδεχόμενο να προκαλέσει σωματική βλάβη σε άλλον, όπως ορίζεται από το άρθρο 236.

Η υπόθεση ορίστηκε για συνέχιση για τις  17.7.2019 και 18.7.2019 και 5.8.2019 στις 09:00 το πρωί  με την αντεξέταση του μάρτυρα.

Ο 27χρονος έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους δηλαδή έχει υπογράψει εγγύηση με αξιόχρεο εγγυητή ύψους 100 χι. Ευρώ, παρέδωσε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, το όνομα του τοποθετήθηκε στο stop list ,και κάθε μέρα παρουσιάζεται στον κεντρικό αστυνομικό σταθμό Πάφου.

Share this:
Tags:
Cheap Website Traffic