07/07/2019 16:49

Εγκρίθηκε από Επιτροπή της ΚΣ ΟΑΣΕ ψήφισμα του Βουλευτή Χατζηγιάννη για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ανθρωπιστικά Θέματα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ.ΟΑΣΕ), ψήφισμα του Βουλευτή Κυριάκου Χατζηγιάννη, εισηγητή της Επιτροπής.

Σε ανακοίνωση της Βουλής αναφέρεται ότι στην έκθεση γίνεται επίσης ιδιαίτερη αναφορά στην Αμμόχωστο, η οποία έχει μετατραπεί σε πόλη φάντασμα μετά την τουρκική εισβολή του 1974 και καλείται η Τουρκία σε συμμόρφωση με τα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ και σε αποκατάσταση των δικαιωμάτων των νόμιμων κατοίκων της πόλης.

Ο Κύπριος Βουλευτής επεσήμανε πως, σε όλη την περιοχή του ΟΑΣΕ, παρατηρείται υποχώρηση στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τονίζοντας ότι η αυξανόμενη εξασθένιση της διεθνούς εποπτείας των δημοκρατικών κανόνων και των κανόνων κράτους δικαίου, αφήνει περιθώριο εκμετάλλευσης από καταπιεστικά καθεστώτα και ηγέτες.

Με ειδική πρόνοια στο ψήφισμα, ο Κύπριος βουλευτής καταδίκασε την Αρμενική Γενοκτονία και κάλεσε τα Εθνικά Κοινοβούλια που δεν το έχουν πράξει ακόμα να προχωρήσουν στην αναγνώρισή της.

Το ψήφισμα εστιάζει επίσης στα ανθρώπινα δικαιώματα των παιδιών, ειδικότερα εκείνων που ζουν σε εμπόλεμες περιοχές, στην ανάγκη εξάλειψης των σύγχρονων μορφών δουλείας, της εμπορίας ανθρώπων, της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και της οικονομικής εκμετάλλευσης, καθώς και την ανάγκη εξασφάλισης του δικαιώματος της πρόσβασης των προσφύγων και των αιτούντων ασύλου στα συστήματα εκπαίδευσης και υγείας.

Ειδική αναφορά έκανε εξάλλου ο κ. Χατζηγιάννη στις γυναίκες που είναι θύματα ανισότητας και παρενόχλησης, τόσο σε περιόδους ειρήνης όσο και σε περιοχές συγκρούσεων, σημειώνοντας πως, δυστυχώς, ο στόχος του τερματισμού της βίας κατά των γυναικών εξακολουθεί να είναι πολύ απομακρυσμένος.

ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic