05/07/2019 22:02

Σε εξέλιξη τα τέσσερα πύρινα μέτωπα στην Εύβοια

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι τέσσερις πυρκαγιές στην περιοχή της Κύμης Ευβοίας. Με δεδομένο ότι οι πυρκαγιές δεν έχουν τεθεί ακόμα υπό έλεγχο, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε την κήρυξη έκτακτης ανάγκης στις περιοχές Δ.Ε. Αυλωναρίου, Δ.Ε. Κονίστρων , Δ.Ε. Ταμυναίων του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι φτάνουν μέχρι και τα εννέα μποφόρ, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης, δημιουργώντας διαρκώς νέες εστίες αναζωπυρώσεων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς επιχειρούν δυνάμεις από τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας και αυτή τη στιγμή στις τέσσερις πυρκαγιές συνολικά επιχειρούν 331 πυροσβέστες με 101 οχήματα.

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για 195 πυροσβέστες, με 85 υδροφόρα οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, με 104 πυροσβέστες, 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.), ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει η Τοπική Αυτοδιοίκηση με 12 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου, η ΕΛ.ΑΣ., το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία.

Από αέρος, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, επιχειρούν συνολικά 8 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα, ενώ επιπλέον στην περιοχή βρίσκεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.).

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής στην οποία μαίνονται οι πυρκαγιές, έχουν λάβει οδηγίες να τηρούν τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών, ώστε να διασφαλιστεί τόσο η προστασία τους, όσο και το έργο της κατάσβεσης.

Tags:
Cheap Website Traffic