26/06/2019

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κατήγγειλε στην Αστυνομία τις παράνομες χωματερές στη περιοχή

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος κατήγγειλε επίσημα στην Αστυνομία την ύπαρξη παράνομων χωματερών στη περιοχή.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρεται ότι «με επίσημη επιστολή του στον Αστυνομικό Διευθυντή επαρχίας Αμμοχώστου, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος κατήγγειλε σήμερα τις παράνομες χωματερές και το παράνομο άναμμα φωτιών σ αυτές και του ζήτησε όπως διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση».

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας καταγγέλλει ότι «δίπλα από την πρώην χωματερή του Παραλιμνίου η οποία έχει αποκατασταθεί πρόσφατα, δημιουργήθηκε παράνομος χώρος εναπόθεσης αποβλήτων τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του Δήμου, έχουν δημιουργήσει οι ιδιοκτήτες εταιρειών οι οποίες μεταφέρουν διάφορα απόβλητα (ΣΚΙΠ) και τα εναποθέτουν στο συγκεκριμένο σημείο. Οι συγκεκριμένες εταιρείες δεν ξεπερνούν τις τέσσερις στην Επαρχία Αμμοχώστου».

Προστίθεται ότι «εκτός από τη δημιουργία και παράνομη λειτουργία του συγκεκριμένου σημείου, συχνά γίνεται άναμμα των αποβλήτων που έχουν ως αποτέλεσμα, δυστυχώς να δημιουργείται μία αποπνικτική ατμόσφαιρα στην Αγία Νάπα και ιδιαίτερα στην οικιστική περιοχή των Κόκκινων. Ιδιαίτερα τις τελευταίες 20 μέρες η κατάσταση έχει ξεφύγει».

Ο κ. Καρούσος σημειώνει ότι «έχουν δημιουργηθεί αναπνευστικά προβλήματα σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, στους κατοίκους της Αγίας Νάπας και στους χιλιάδες τουρίστες της περιοχής με δραματικές επιπτώσεις στην υγεία αλλά και στον τουρισμό της πόλης».

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας «καλεί τον Αστυνομικό Διευθυντή και την Αστυνομία της Επαρχίας Αμμοχώστου να προβούν σε εξονυχιστικούς ελέγχους για το πολύ σημαντικό αυτό θέμα για την δημόσια υγεία. Τους καλεί να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσει η λειτουργία της παράνομης χωματερής με 24ωρη φύλαξη του χώρου από την Αστυνομία» και σημειώνει πως «ο Δήμος είναι έτοιμος να συνεισφέρει σε τυχόν επιπλέον έξοδα που θα προκύψουν».

Share this:
Tags:
Cheap Website Traffic