26/06/2019 14:16

Μετατέθηκε για τον Σεπτέμβριο η υπόθεση ανθρωποκτονίας ηλικιωμένου στη Λάρνακα

Για τον Σεπτέμβριο μετατέθηκε η ακροαματική διαδικασία, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, για την υπόθεση ανθρωποκτονίας του Γιώργου Μαυρομμάτη, 76 χρόνων από τη Λάρνακα, για την οποία τελεί υπό κράτηση νεαρός 21 χρόνων.

Ο νεαρός θεωρείται ύποπτος για ανθρωποκτονία ηλικιωμένου, εμπρησμό, ληστεία, νυχτερινή διάρρηξη κατοικίας και κλοπή, αδικήματα που διαπράχθηκαν από τις 13 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2019 στη Λάρνακα.

Κατά τη σημερινή διαδικασία ήταν προγραμματισμένο ο νεαρός να απαντήσει στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ωστόσο αυτό δεν έγινε κατορθωτό αφού, όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του, δεν κατέστη δυνατό να διευκρινιστεί κατά πόσον ο ύποπτος μπορεί να παρακολουθήσει τη διαδικασία, λόγω χρόνιων προβλημάτων ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο δικηγόρος του ανέφερε επίσης ότι από την προηγούμενη δικάσιμο είχε αποστείλει επιστολές στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, ζητώντας να ενημερωθεί κατά πόσον ο πελάτης του μπορούσε να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία. Είπε ακόμα ότι οι απαντήσεις που πήρε από διαφορετικούς ψυχιάτρους, δεν απαντούσαν στο ερώτημα που έθετε.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου όρισε την 13η Σεπτεμβρίου 2019 ως ημερομηνία για να εξετάσει το Δικαστήριο κατά πόσον ο ύποπτος μπορεί να παρακολουθήσει την ακροαματική διαδικασία.

Ταυτόχρονα ζήτησε από τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής Θανάση Παπανικολάου να προσκομίσει μαρτυρικό υλικό προκειμένου να αποδειχθεί ότι διαπράχθηκε το αδίκημα.

Μέχρι την επόμενη δικάσιμο ο 21χρονος ύποπτος θα κρατείται στις Κεντρικές Φυλακές.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Αστυνομία, μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν το πρωί της 27ης Ιανουαρίου 2019 σε οικία όπου στο υπνοδωμάτιο εντοπίστηκε νεκρός με εγκαύματα σε όλο του το σώμα, ο Γιώργος Μαυρομμάτης 76 χρόνων από τη Λάρνακα.

Η νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό δεν κατέδειξε τα αίτια θανάτου του ηλικιωμένου ωστόσο η ανάλυση αίματος κατέδειξε ότι ο θάνατος του δεν προκλήθηκε από την εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα.

Από έρευνες των ανακριτών προέκυψε μαρτυρία εναντίον του 21χρονου για υπόθεση ληστείας εναντίον 96χρονης που έγινε το πρωϊ της 27ης Ιανουαρίου, εναντίον του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα της ληστείας και συνελήφθη στο σπίτι του στη Λάρνακα.

Ανακρινόμενος προφορικά, ο 21χρονος παραδέχθηκε τη διάπραξη της ληστείας ενώ παραδέχθηκε επίσης ότι «γύρω στις 05.30 το πρωί της 27ης Ιανουαρίου μετέβη σε σπίτι στην οδό Τέρρα Ομπρας όπου μπήκε από πλαϊνή πόρτα την οποία είχε παραβιάσει με σωματική βία.

Ακολούθως προχώρησε προς το υπνοδωμάτιο όπου τον αντιλήφθηκε ο 76χρονος και τον κτύπησε και αυτός νευριασμένος τον έριξε κάτω από το κρεβάτι και τον πατούσε στον θώρακα μέχρι αυτός να πεθάνει. Αφού αντιλήφθηκε το αποτέλεσμα της πράξης του παρέμεινε στο δωμάτιο μέχρις ότου σιγουρεύτηκε ότι το θύμα εξέπνευσε και αφού του έκλεψε 50 ευρώ, στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο στρώμα για να καλύψει τα ίχνη του».

Ανέφερε ακόμα ότι στη συνέχεια περπάτησε μέχρι την οδό Αρχιεπισκόπου Κυπριανού όπου πραγματοποίησε τη ληστεία εναντίον της 96χρονης.

Ο νεαρός συνελήφθη και στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας προέβη σε θεληματική κατάθεση όπου μεταξύ άλλων παραδέχθηκε την διάπραξη των αδικημάτων και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο δράσης του κατά τη διάπραξη του φόνου με θύμα τον Γιώργο Μαυρομμάτη και ότι έβαλε φωτιά στο σπίτι του.