20/06/2019 10:51

Πυρκαγιά τα ξημερώματα σε αυτοκίνητο στη Λάρνακα

Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε αυτοκίνητο στην Λάρνακα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας λήφθηκε κλήση η ώρα 03.22  για πυρκαγιά σε ακινητοποιημένο όχημα, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο έξω από εργαστήριο στην οδό Κοτζιά Τεππέ.

Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λάρνακας με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 03.34. Το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές στον χώρο της μηχανής. Από την πυρκαγιά κάηκε και ένα φοινικόδεντρο. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία,

Εξάλλου, η ώρα 20.43  λήφθηκε κλήση για διάσωση αλλοδαπού ατόμου (47 ετών – από Ισραήλ) μετά από πτώση σε χαράδρα βάθους περίπου 50 μέτρων στην περιοχή ¨Κακοσκάλι¨ στα Λουτρά της Αφροδίτης στον Ακάμα.

Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πόλης Χρυσοχούς με ομάδα και όχημα διάσωσης. Ένα άτομο που βρισκόταν τραυματισμένος (κατάγματα σε άκρα) σε χαράδρα αφού προσεγγίστηκε με την χρήση ειδικού εξοπλισμού και σχοινιών, τοποθετήθηκε σε φορείο ακινητοποίησης τύπου.

Μεταφέρθηκε στην ακτή σε μικρό ιδιωτικό φουσκωτό σκάφος που τον παρέδωσε σε σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας στην παρουσία γιατρού. Το σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας τον μετέφερε στο αλιευτικό καταφύγιο στο Λατσί όπου και παραδόθηκε σε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Πάφου.

Επίσης, η ώρα 16.55  λήφθηκε κλήση για τροχαίο δυστύχημα με δύο οχήματα στον δρόμο του Αεροδρομίου Πάφου στην περιοχή Τίμης. Διπλοκάμπινο όχημα συγκρούστηκε με σταθμευμένο όχημα. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου με ομάδα και όχημα διάσωσης. Ένα άτομο απεγκλωβίστηκε από το ανατραπέν διπλοκάμπινο με την χρήση διασωστικών εργαλείων και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Πάφου.

Ακόμη, η ώρα 15.41  λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε  ξηρά χόρτα, αποκάλαμα, άγρια βλάστηση και χαρουπόδεντρα στην τοποθεσία Βατί, ανατολικά του φράγματος της Άλασσας στη Λεμεσό. Ανταποκρίθηκαν συνολικά 6 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα (5 από σταθμούς πόλης και Επαρχίας Λεμεσού και 1 από Τμήμα Δασών ) και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 18.00. Στο έργο της πυρόσβεσης συνέδραμαν τα 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα και τα 2 αεροσκάφη του Τμήματος Δασών. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατά το τελευταίο 24ωρο ανταποκρίθηκε  σε 23 κλήσεις για βοήθεια, 6 πυρκαγιές, 13 ειδικές εξυπηρετήσεις και 4 ψευδείς κλήσεις.

Tags: