19/06/2019 16:51

Στέφανος Κωνσταντίνου – Από το Άμστερνταμ με αγάπη

Νέος, επιτυχημένος και άκρως δημιουργικός, o κύπριος Vice President Της Vice Media ο οποίος ζει και εργάζεται στο Άμστερνταμ, μας μιλά για τους πιο σημαντικούς σταθμούς της καριέρας του.

Πού εργάζεστε στην παρούσα φάση;

Είμαι ο Vice President για Global Partnerships στην εταιρία VICE Media, τον μεγαλύτερο όμιλο media για νέους στον κόσμο. Πριν αναλάβω αυτή τη θέση ήμουν επικεφαλής των εμπορικών ομάδων της εταιρίας, επιβλέποντας όλες τις ευρωπαϊκές καμπάνιες για λογιαριασμό της VICE.

Τι κάνατε πριν φτάσετε να εργάζεστε στην VICE;

Προτού μετακομίσω στο Άμστερνταμ, όπου είναι και η έδρα μου σήμερα, έμενα στο Χονγκ Κονγκ και ήμουν μέλος της ομάδας πωλήσεων της εταιρίας Hypebeast. Εκεί είχα την πρώτη μου επαφή με μεγάλους οίκους μόδας, ενώ παράλληλα έμαθα πραγματικά πώς είναι να τρέχεις μια καμπάνια από την αρχή έως το τέλος της, κάτι που με βοήθησε πολύ στο μέλλον. Ήταν ένα επαγγελματικό «σχολείο» για μένα εκείνη η εμπειρία μου.

 Από πού ξεκινήσατε και πώς προχωράει η επαγγελματική σας ζωή;

Αν έκανα ένα σύντομο βιογραφικό, θα έλεγα τα εξής: Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κύπρο. Μετά τη στρατιωτική μου θητεία και τις σπουδές μου, μετακόμισα στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου ξεκίνησα να δουλεύω ως community manager σε μια μεγάλη εταιρία τηλεπικοινωνιών. Την τελευταία εξαετία έχω εργαστεί τόσο για ευρωπαϊκές όσο και για παγκόσμιες καμπάνιες μεγάλων εταιριών, αναμεσά τους οι Nike, Ralph Lauren, Converse, Uber και Gucci.

Ποιες ήταν οι κυριότερες αναμνήσεις σας από τη μέχρι στιγμής επαγγελματική σας πορεία;

Όταν είσαι σε μια δουλειά που την αγαπάς και την κάνεις με μεράκι, κάθε μέρα είναι και μια ανάμνηση. Είναι πολλά τα πράγματα που μπορώ να θυμηθώ. Αν μπορούσα να επιλέξω δύο είναι τα παρακάτω:

– Το πρώτο ήταν πριν από μερικά χρόνια όταν βρισκόμουν στα γυρίσματα μιας καμπάνιας για έναν μεγάλο οίκο μόδα των ΗΠΑ. Κεντρικός ήρωας της καμπάνιας ήταν ο γνωστός ράπερ Chris Brown, ο οποίος μια μέρα πριν τα γυρίσματα εισήχθη στο νοσοκομείο λόγω υπερβολικής δόσης. Τελικά, μετά από μια μεγάλη νύχτα με αγωνία, πανικό και ένταση, κατάφερε να έρθει στο γύρισμα.

– Όσο για τη δεύτερη στιγμή που θυμάμαι, ήταν η γνωριμία μου με την Gigi Hadid. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πω περισσότερα για αυτό.

Σε πόσες χώρες δραστηριοποιείται η εταιρία VICE και με ποιον άλλο τρόπο μπορεί ο κόσμος να παρακολουθήσει εκπομπές της;
Η εταιρία VICE αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται σε 36 χώρες σε όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και η Ελλάδα (vice.com/gr). Εκτός από το site μας, μπορείτε να τις δείτε τα ντοκιμαντέρ και τις εκπομπές της VICE μέσω του ΑΝΤ1.