19/06/2019 20:28

Παραδόθηκε στον Δήμο Στροβόλου η κυκλοφοριακή μελέτη για επανασχεδιασμό Λεωφόρου Τσερίου

Ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν αρχικά και παραδόθηκε χθες Τρίτη, στον Δήμο Στροβόλου, η κυκλοφοριακή μελέτη για επανασχεδιασμό της Λεωφόρου Τσερίου, στον Στρόβολο, την οποία εκπόνησε ο διεθνής αναγνωρισμένος οίκος «Markides Associates», ο οποίος εδρεύει στο Λονδίνο.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους ανακοίνωσε ότι η μελέτη θα παρουσιαστεί από εκπροσώπους του οίκου στις 17 Ιουλίου το απόγευμα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου και στους δημότες σε μια δημόσια παρουσίαση στο δημοτικό μέγαρο Στροβόλου και στη συνέχεια το δημοτικό συμβούλιο θα κληθεί να τοποθετηθεί σε συνεδρία του επί του περιεχομένου της μελέτης.

Ανέφερε επίσης ότι η μελέτη θα παρουσιαστεί ακολούθως στους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Κωνσταντίνο Πετρίδη και Βασιλική Αναστασιάδη, αντίστοιχα, καθώς επίσης στα αρμόδια Τμήματα Πολεοδομίας και Οικήσεων και Δημοσίων Έργων.

Ο Δήμαρχος Στροβόλου είπε ότι η μελέτη γίνεται στο πλαίσιο της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου για ανάπλαση της Λεωφόρου Τσερίου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας (μια σε κάθε τροχιά) και χωρίς κεντρική νησίδα, κάτι όπως είπε, που ήταν και αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων ζητούσε τη δημιουργία ενός δρόμου με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας, δύο να κατεβαίνουν προς Λευκωσία και μία να ανεβαίνει προς Τσέρι, ενώ οι κάτοικοι ζητούν έναν δρόμο δύο λωρίδων χωρίς νησίδα στη μέση ώστε να διατηρήσει την εμπορικότητά του.

Αναφέροντας ότι ο συγκεκριμένος οίκος είναι ο πλέον ειδικός για εκπόνηση τέτοιου είδους μελετών, ο κ. Παπαχαραλάμπους σημείωσε ότι η μελέτη θα αξιολογεί τις επιπτώσεις στην προσβασιμότητα, στην οδική ασφάλεια, στην εμπορική και οικονομική ανάπτυξη, στην υγεία, στο περιβάλλον, στην κυκλοφορία όλων των μέσων διακίνησης και στην ποιότητα ζωής.

Πρόθεση μας είναι να αξιοποιήσουμε την μελέτη και να ξεκινήσουμε τάχιστα τις εργασίες υλοποίησης του έργου, υπογράμμισε.

Share this:
Tags:
Cheap Website Traffic