18/06/2019 08:42

Από αυλή οικίας στην άκρη του χωριού η έναρξη της πυρκαγιάς του Νέου Χωρίου εκτιμά το Τμήμα Δασών

Το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς στην περιοχή του Νέου Χωρίου  ήταν έξω από αυλή οικίας στην άκρη του χωριού, παρά τον δρόμο που οδηγεί στον εκδρομικό χώρο ‘Σμιγιές’, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Δασών.

Όπως αναφέρει το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος,υπό  πλήρη έλεγχο  τέθηκε η πυρκαγιά στο Νέο Χωριό Πάφου που εκδηλώθηκε στις 14:22  στη κοινότητα Νέου Χωρίου Πάφου σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από την οριοθετική γραμμή του Δάσους Ακάμα.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 15:35, αφού έκαψε συνολικά έκταση 100 τετραγωνικών μέτρων με άγρια βλάστηση και διάφορους δασικούς θάμνους. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν 11 άτομα, προσωπικό του Τμήματος Δασών, με τρία πυροσβεστικά οχήματα και 2 πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 4 πυροσβέστες. Από αέρος επιχείρησαν τα δύο αεροπλάνα του Τμήματος Δασών και δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα από τη Δημοκρατία. Στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις για αποφυγή τυχόν αναζωπύρωσης.

Share this:
Tags:
Cheap Website Traffic