17/06/2019 15:25

Απαραίτητες οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας αν υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση, είπε ο Κ. Μητσοτάκης

Απολύτως επιβεβλημένο είναι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, Ελλάδα και Κύπρος να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας αν υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για απόλυτη περιφρόνηση του Διεθνούς Δικαίου από την Τουρκία και τόνισε ότι η Άγκυρα παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Εδώ και μήνες η Τουρκία, δείχνει απόλυτη περιφρόνηση στο Διεθνές Δίκαιο. Παραβιάζει συστηματικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Εφόσον υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση τέτοιων ενεργειών, είναι απολύτως επιβεβλημένο, Ελλάδα και Κύπρος, να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας», είπε ο Κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άφησε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας ότι σε αυτή τη συγκυρία είναι απαραίτητη η εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα. “Όμως, σε καμία περίπτωση, η κρισιμότητα της κατάστασης δεν δικαιολογεί την ανεύθυνη δραματοποίηση της σύγκλησης κυβερνητικών οργάνων εντός του Σαββατοκύριακου, του Αγίου Πνεύματος, δεν ωφελεί την εθνική στάση και την εθνική γραμμή, την οποία πρέπει όλοι να τηρήσουμε”, κατέληξε.

Share this:
Cheap Website Traffic