13/06/2019

Νέα κίτρινη προειδοποίηση από kitasweather – Τοπικά ακραίες καταιγίδες το επόμενο 3ήμερο

Αρκετές καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, όπου κάποιες από αυτές θα είναι έντονες ή/και ακραιές. Οι καταιγίδες θα είναι κυρίως μονοκύτταρες (Pulse Severe), χωρίς να αποκλείoνται και πολυκυτταρικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Ο κύριος κίνδυνος κατά την περίοδο της προειδοποίησης είναι οι τοπικές πλημμύρες λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων και αργής κίνησης των καταιγίδων που αναμένονται τοπικά, τους ισχυρούς ριπαίους ανέμους που ενδεχομένως να συνοδεύουν τις καταιγίδες και χαλάζι που ενδεχομένως να φτάνει τα 2 εκατοστά. Τοπικά οι ποσότητες βροχής ενδέχεται να φτάνουν ή και να υπερβαίνουν τα 35 χιλιοστά σε διάστημα 3 ωρών.

Λόγω των έντονων ή/και ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν τοπικά το νησί, ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο λόγω συσσώρευσης νερού ή και χαλαζιού στο οδόστρωμα καθώς και λόγω υπερχειλήσεων ποταμών και χειμάρρων, μεμονωμένες πλημμύρες, διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες και περιουσίες, ενώ το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό για να μη θέσει τον εαυτό του σε κίνδυνο.

Ισχύει από: 11:00 Τ.Ω, 13/6/2019. Μέχρι 18:00 Τ.Ω, 13/6/2019

Ώρα έκδοσης: 00:30 Τ.Ω, 13/6/2019

Για το αναλυτικό δελτίο καιρού πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Τοπικά ακραίες καταιγίδες το επόμενο 3ήμερο – Γενικεύονται οι χαλαζοπτώσεις

Στον πιο κάτω χάρτη βλέπετε τις πιθανότητες που έχει η κάθε περιοχή για να δεχθεί βροχή και το εύρος αναμενόμενης βροχής.

Share this:
Cheap Website Traffic