10/06/2019 14:58

Αντρέας Αγγελίδης: Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για την υπόθεση του απανθρακωμένου πτώματος

Η διερεύνηση της υπόθεσης του εντοπισμού απανθρακωμένου πτώματος χθες βράδυ σε ανοικτό χώρο στο χωριό Κιβισίλι της επαρχίας Λάρνακας συνεχίζεται και όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου της Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη.

«Εκείνο που μπορεί να λεχθεί μέχρι και τώρα είναι ότι η νεκροτομή δεν έχει τελειώσει για να μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο», δήλωσε ο κ. Αγγελίδης σε διάσκεψη Τύπου, σημειώνοντας πως «εκείνο το οποίο έχει σημασία, παραμένοντας και εξετάζοντας σε αυτό το στάδιο όλα τα ενδεχόμενα, συνεχίζεται η διερεύνηση της υπόθεσης».

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, εξετάζονται οι συνθήκες εντοπισμού του συγκεκριμένου πτώματος στην περιοχή που έχει βρεθεί. «Αν και υπάρχουν κάποιες ενδείξεις, το καθετί αξιολογείται πολύ προσεκτικά, έχοντας υπόψιν το τι εξετάζεται από πλευράς Αστυνομίας», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, είπε, γίνονται ενέργειες από την πρώτη στιγμή για εξακρίβωση της ταυτότητας του συγκεκριμένου προσώπου.

«Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζουν τη διερεύνηση με τη λήψη καταθέσεων αλλά και την αξιολόγηση των οποιωνδήποτε πληροφοριών υπάρχουν, έτσι ώστε αν είναι δυνατόν να υπάρξουν αποτελέσματα ως προς τα ερωτήματα που προκύπτουν γι΄αυτή τη νέα υπόθεση», κατέληξε.

Αυξημένες οι καταγγελίες για υπερβολική ταχύτητα και άλλα τροχαία αδικήματα
——————————————————————————————-
Όσον αφορά τα θέματα της τροχαίας, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης είπε ότι τον Μάιο έγιναν 12,381 καταγγελίες οδηγών για υπερβολική ταχύτητα και επίσης, από τους τροχονομικούς ελέγχους που έγιναν παγκύπρια είχαν προκύψει άλλες 12,669 καταγγελίες.

«Σίγουρα οι αριθμοί αυτοί θεωρούνται αυξημένοι», σημείωσε.

Με βάση το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην καλοκαιρινή περίοδο, καθώς και τον προβληματισμό που υπάρχει στην Αστυνομία ιδιαίτερα για τα θανατηφόρα δυστυχήματα, είπε ο κ. Αγγελίδης, καλούνται οι οδηγοί να τηρούν πιστά τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, με ό,τι αυτό σημαίνει. «Οι προσπάθειες οι δικές μας είναι και θα είναι συνεχής με παρουσία της Αστυνομίας γενικότερα στο οδικό δίκτυο, στις παραλιακές πόλεις, γενικότερα κατά τη διάρκεια της μέρας ή και της νύχτας, σε ώρες αιχμής, σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσουμε αυτή την κατάσταση που υπάρχει, όμως ουσιαστικής σημασίας είναι και η συνεργασία των ιδίων των οδηγών τηρώντας αυτά τα οποία λέμε στα πλαίσια της καθημερινότητας, με ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση του ορίου ταχύτητας, είτε αφορά τις ζώνες ασφαλείας για όσους βρίσκονται στα αυτοκίνητα, το κράνος για τους μοτοσυκλετιστές και τη μη χρήση κινητού τηλεφώνου» σημείωσε και ζήτησε τη συνεργασία όλων για να μη χάνονται άδικα ζωές στην άσφαλτο.

Αναφερόμενος στις επιχειρήσεις της Αστυνομίας στο πλαίσιο της αντιεγκληματικής δράσης, με στόχο την εμπέδωση της ασφάλειας των πολιτών, ο Ανδρέας Αγγελίδης είπε ότι από 1η μέχρι 31 Μαΐου 2019, διενεργήθηκαν παγκύπριες και συντονισμένες εκστρατείες της Αστυνομίας, στο πλαίσιο των οποίων ελέγχθηκαν παγκύπρια 2,379 οχήματα με 3,145 πρόσωπα, έγινε αριθμός καταγγελιών σε νυκτερινά κέντρα και επίσης έγινε έλεγχος σε 422 ιδιωτικούς φρουρούς ασφαλείας, χωρίς να διαπιστωθεί οτιδήποτε το παράνομο, διότι εργάζονταν νόμιμα.

Σημείωσε ότι λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν από πλευράς της Αστυνομίας το γεγονός και τα παράπονα ή και πληροφορίες, όσον αφορά τις εγκληματογόνες περιοχές ή και περιοχές που παρατηρούνται αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας και γίνονται άμεσες αποτελεσματικές ενέργειες, με συντονισμένες επιχειρήσεις της Αστυνομίας, έτσι ώστε να γίνεται και η πρόληψη, αλλά και η πάταξη των φαινομένων αυτών.

Tags: