09/06/2019 13:39

Με έξοδα τoυ κράτους οι κηδείες των δύο θυμάτων του ίλαρχου

Το τελευταίο αντίο στην 36χρονη Livia Fiorentina Bunea και στην 8χρονη κόρη της, Elena Natalya Bunea από τη Ρουμανία, αναμένεται να πουν φίλοι και συγγενείς, τρία χρόνια μετά τη δολοφονία τους από τον καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνο. Η κηδεία θα τελεστεί την ερχόμενη Πέμπτη στις 17:00 στην εκκλησία της κοινότητας Αρεδιού και τα έξοδα έχει αναλάβει το κράτος.

Μιλώντας στο philenews, o κοινοτάρχης Αρεδιού, κ. Ιωάννης Ιωάννου ανέφερε πως ο ίδιος ενημερώθηκε από συγγενικά πρόσωπα των δύο θυμάτων τα οποία διαμένουν στην κοινότητα, ότι επιθυμούν να τελεστεί εκεί η κηδεία. Ο κ. Ιωάννου πρόσθεσε ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο παραχώρησε χώρο για την ταφή, ως το ελάχιστο χρέος που θα μπορούσε να εκπληρώσει στη μνήμη μητέρας και κόρης.

Σύμφωνα με τα όσα ομολόγησε ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς, η 36χρονη αλλά και η 8χρονη κόρη της είναι τα πρώτα θύματά του.

Όπως ομολόγησε στις Αρχές, αφού τις σκότωσε τις τοποθέτησε σε ταξιδιωτικές αποσκευές και τις πέταξε στην Κόκκινη Λίμνη του μεταλλείου της Κοκκινοπεζούλας στο Μιτσερό. Η σορός της 36χρονης εντοπίστηκε μετά από πολυήμερες έρευνες στις 28 Απριλίου ανήμερα του Πάσχα, ενώ η σορός της 8χρονης εντοπίστηκε μια εβδομάδα αργότερα.

Είχαν εξαφανιστεί από την οικία τους στις 30 Σεπτεμβρίου του 2016 και δηλώθηκαν στις Αρχές ως ελλείποντα πρόσωπα λίγες μέρες αργότερα.

Με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες- Συμπληρώνεται ο φάκελος της πολύκροτης υπόθεσης

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν κατά τη διαδικασία ανανέωσης του έβδομου διατάγματος προσωποκράτησης του Νίκου Μεταξά την προηγούμενη Πέμπτη, ταυτοποιήθηκαν πέντε σοροί, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα του DNA και των επιστημονικών εξετάσεων που διενεργήθηκαν επί της σορού που εντοπίστηκε στην τρίτη βαλίτσα την περασμένη Τρίτη και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται για την 29χρονη Maricar Valdez.

Παράλληλα, για σκοπούς διερεύνησης, οι Αρχές εξασφάλισαν διατάγματα άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, ενώ όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, θα πραγματοποιηθούν και αναγνωριστικές παρατάξεις με γυναίκες τις οποίες συνομιλούσε ο 35χρονος.

Πηγή: philenews

Tags: