05/06/2019

Πλήθος κόσμου στην Εβδομάδα Έρευνας και Καινοτομίας

Εκατοντάδες επισκέπτες στις εκδηλώσεις του ΙδΕΚ σε όλες τις πόλεις

Μοναδικές εμπειρίες και γνώσεις, σε πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας, πρόσφεραν οι δραστηριότητες, οι εκδηλώσεις και τα διαδραστικά εργαστήρια που οργανώθηκαν στο πλαίσιο της Εβδομάδας Έρευνας & Καινοτομίας. Το πλούσιο πρόγραμμα που κατάρτισε το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) σε συνεργασία με πληθώρα ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων, περιελάμβανε δεκάδες εκδηλώσεις, οι οποίες έφεραν την επιστήμη, την έρευνα και την καινοτομία πιο κοντά στο ευρύ κοινό, συμβάλλοντας στην προσπάθεια για καλλιέργεια ερευνητικής και καινοτομικής κουλτούρας στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Έρευνας και Καινοτομίας, που διοργανώθηκε για έκτη χρονιά από το ΙδΕΚ, από τις 25 Μάϊου μέχρι τις 2 Ιουνίου, μικροί και μεγάλοι επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, τη διαδραστική έκθεση, η οποία φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο, για το «Πείραμα του Αιώνα», η οποία υλοποιείται στο CERN το μεγαλύτερο πειραματικό κέντρο ερευνών σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο. Παράλληλα, εκατοντάδες πολίτες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στα «επιστημονικά καφενεία», αναπτύσσοντας διαύλους επικοινωνίας με διακεκριμένους επιστήμονες και να παρακολουθήσουν κινηματογραφικές ταινίες, θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις και ομιλίες με επίκαιρες και καίριες θεματικές, όπως η εξοικονόμηση ενέργειας μέσα από τα παραμύθια, η δημιουργία τρισδιάστατων (3D) μοντέλων, το μέλλον της τεχνολογίας στα μουσεία και η χρήση των υδρογονανθράκων στην καθημερινή ζωή.

Την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του κόσμου εξέφρασε ο Γενικός Διευθυντής του ΙδΕΚ, Δρ. Βασίλης Τσάκαλος, αναφέροντας πως πρόκειται για μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη η οποία καταδεικνύει το αυξημένο ενδιαφέρον του κοινού για την έρευνα και την καινοτομία. «Μέσω της συνεχούς αναβάθμισης του θεσμού, επιδιώκουμε αφενός την επαφή και εξοικείωση του κοινού με τον κόσμο της επιστήμης, της έρευνας και της καινοτομίας και αφετέρου την ανάδειξη και προβολή του έργου της ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας της Κύπρου», σημείωσε.

***

Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας

Το  Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο. Η υλοποίηση της αποστολής του επιτυγχάνεται μέσα από το σχεδιασμό και τη διαχείριση προγραμμάτων επιχορήγησης ερευνητικών έργων και καινοτομικών δραστηριοτήτων, σε συνδυασμό με την υποστήριξη της ένταξης κυπρίων ερευνητών σε ερευνητικές δραστηριότητες στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο.

Share this:
Cheap Website Traffic