04/06/2019 19:30

Εντοπίστηκε στην Κόκκινη Λίμνη, στο Μιτσερό, σε κατάσταση αποσύνθεσης μέσα σε βαλίτσα ανθρώπινη σορός

Εντοπίστηκε σήμερα το πρωί, στη δυτική πλευρά της Κόκκινης Λίμνης στο Μιτσερό, από δύτη της ιδιωτικής εταιρείας Brasal Marine Services Cy, και μετά από σχεδόν 51 μέρες συνεχών ερευνών, η τρίτη βαλίτσα, στην οποία ο 35χρονος, που τελεί υπό κράτηση για διερεύνηση σειράς δολοφονιών γυναικών και ανήλικων κοριτσιών, ομολόγησε ότι τοποθέτησε ένα από τα θύματα του και την πέταξε στη λίμνη.

Η τρίτη βαλίτσα, βρέθηκε σε σημείο αντίθετο από αυτό που βρέθηκαν οι άλλες δύο βαλίτσες, εντός των οποίων είχαν βρεθεί ανθρώπινοι σοροί και μακριά από το σημείο που είχε υποδείξει ο 35χρονος ότι πέταξε την βαλίτσα.

Μέσα στην βαλίτσα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, φαίνεται εκ πρώτης όψεως να υπάρχει ανθρώπινη σορός, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Για διενέργεια νεκροτομής επί της σορού, αναμένεται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΚΥΠΕ, στην Κύπρο, ο Κύπριος ιατροδικαστής της Scotland Yard Ανδρέας Μαρνερίδης.

Μετά τον εντοπισμό και της τρίτης βαλίτσας, όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές στο ΚΥΠΕ, οι συμμετέχοντες στις έρευνες εξέφρασαν τον συγκλονισμό τους από αυτή την πρωτοφανή υπόθεση.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΚΥΠΕ, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, ενώ βρισκόταν σε σύσκεψη για τις πυρκαγιές στο Προεδρικό, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενημερώθηκε από τον Διευθυντή της εταιρείας Brasal, η οποία υποστηρίζει τις έρευνες, Έντουαρντ Μπράνκο, ότι δύτης της εταιρείας εντόπισε την πλαστική βαλίτσα και έφυγε εσπευσμένα από τη σύσκεψη, για να μεταβεί στον Κόκκινη Λίμνη.

Ο δύτης ανέσυρε από την λίμνη την βαλίτσα, η οποία τοποθετήθηκε, στη συνέχεια στο σκάφος, μέχρι την άφιξη του Διευθυντή της Πυροσβεστικής, μελών του ΤΑΕ και των Ιατροδικαστών. Στην σκηνή μετέβησαν και ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Νεόφυτος Σιάηλος. Με την άφιξη των ιατροδικαστών, Αγγελικής Παπέττας, Σοφοκλή Σοφοκλέους και Νίκολα Χαραλάμπους, η βαλίτσα μεταφέρθηκε με απόχη στην ξηρά, όπου έγινε και αυτοψία.

Μετά την αυτοψία, η σορός μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Ο Αρχηγός Αστυνομίας, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, είπε ότι στα 42 χρόνια υπηρεσίας του στην Αστυνομία, πρώτη φορά είδε τέτοια αγριότητα, θηριωδία.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, σε δηλώσεις του στην Κόκκινη Λίμνη είπε ότι μετά από επίπονες προσπάθειες εντοπίστηκε σήμερα στην Κόκκινη Λίμνη, στο δυτικό μέρος, μια βαλίτσα, η οποία φαίνεται εκ πρώτης όψεως να υπάρχει ανθρώπινη σορός, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης.

«Έγινε, επίσης, αυτοψία από τους Ιατροδικαστές. Εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί είναι ότι αναλώνοντας το χρόνο από την αρχή μέχρι σήμερα ότι είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη στην υπό διερεύνηση υπόθεση . Θα ακολουθήσουν όλες οι ενδεδειγμένες εξετάσεις και έρευνες όσον αφορά την εξακρίβωση της ταυτότητας και βεβαίως, υπάρχουν κάποιες υποψίες αλλά αντιλαμβάνεστε ότι δεν θα γίνουν οποιεσδήποτε άλλες αναφορές, ως επίσης και αναφορές που να οδηγούν σε λεπτομέρειες το πως έχει εντοπιστεί αυτή η ανθρώπινη σορός», πρόσθεσε.

Πέραν αυτής της εξέλιξης, συνέχισε ο κ. Αγγελίδης, «είναι σημαντικό να τονίσουμε για μια ακόμα φορά τις προσπάθειες που γίνονται γενικότερα από όλους, αρχίζοντας από την ανακριτική ομάδα».

«Μια πολύ σοβαρή υπόθεση με ένα μεγάλο όγκο ανακριτικού έργου, μεταξύ άλλων έχουν ληφθεί πέραν των 600 καταθέσεων, μεγάλος αριθμός τεκμηρίων και βεβαίως, σημαντικές οι έρευνες που έχουν γίνει στην Κόκκινη Λίμνη από όλους, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, άλλες αρμόδιες υπηρεσίες και πρόσωπα και σήμερα υπάρχει αυτό το αποτέλεσμα, κάτι το οποίο είναι σημαντικό, και βεβαίως, αυτή η εξέλιξη θα αξιολογηθεί περαιτέρω, με τις υπό διερεύνηση εξετάσεις, έχοντας υπόψη ότι προστίθεται ακόμα μια μαρτυρία σε σχέση με την υπόθεση αυτή», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι από τις μέχρι τώρα εξετάσεις και αυτό είχε αποφασιστεί από πριν, αναμένεται όπως με την λήξη του σχετικού διατάγματος να ζητηθεί ανανέωση της κράτησης του υπόπτου για ακόμα ένα διάταγμα και βεβαίως αυτό είναι κάτι το οποίο μελετούν οι ανακριτές.

«Εκείνο, το οποίο πρέπει να σημειωθεί είναι ότι έχει γίνει μια πολύ προσεκτική δουλειά ως προς τις εξετάσεις και έρευνες, αξιολογώντας όλα τα στοιχεία και τις καταθέσεις στη βάση των αδικημάτων και θα προχωρήσουμε, έτσι ώστε η υπόθεση αυτή να ολοκληρωθεί στη βάση αυτών των στοιχείων και θα παραπέμψω όσον αφορά τις λεπτομέρειες και το μαρτυρικό υλικό στην μαρτυρία του υπευθύνου των ανακρίσεων στο δικαστήριο όπου έχει αναφερθεί επανειλημμένα και εκτενώς ως προς τις εξετάσεις που έχουν γίνει και το πολυδιάστατο και τον μεγάλο όγκο του ανακριτικού έργου», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη και τώρα τα βλέμματα στρέφονται στην Λίμνη Μεμί, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι θα συνεχιστούν οι έρευνες στην Λίμνη Μεμί, στο Ξυλιάτο.

«Βεβαίως, κάτι το οποίο ήταν προγραμματισμένο και εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ως προς τις έρευνες στις συγκεκριμένες περιοχές, υπήρχαν συγκεκριμένοι σχεδιασμοί και προγραμματισμός το πως θα προχωρούσαμε, λαμβάνοντας υπόψιν, μεταξύ άλλων, δύο ουσιαστικούς παράγοντες, το βαθμό δυσκολίας και τα θέματα επικινδυνότητας, κάτι το οποίο έχει αναφερθεί επανειλημμένα και από άλλους και βεβαίως από τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Οι οποιεσδήποτε περιγραφές και λεπτομέρειες είναι κάτι που αφορά το ανακριτικό έργο, γι΄ αυτό δεν θα εισέλθω στις λεπτομέρειες και αυτό είναι καθαρά θέμα των ανακρίσεων, όμως αυτά τα οποία καταγράφονται, αντιλαμβάνεστε θα συνδεθούν και με τις υπόλοιπες μαρτυρίες και γενικότερα με το μαρτυρικό υλικό και είναι όπως έχω πει επιπρόσθετη μαρτυρία σε αυτό το οποίο εξετάζεται, σε μια αρκετά σοβαρή υπόθεση», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν έχει προκύψει οτιδήποτε από τα ηλεκτρονικά και άλλα δεδομένα του υπόπτου, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι η συμβολή του Γραφείου Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ήταν και παραμένει σημαντική.

«Βεβαίως, και συνεχίζονται οι οποιεσδήποτε εξετάσεις, δεν έχει κάτι το οποίο μπορεί να ανακοινωθεί και ο στόχος της Αστυνομίας, και της ανακριτής ομάδας που εργάζεται εδώ και αρκετό καιρό, αρκετές ώρες, είναι να παρουσιαστεί η υπόθεση στο δικαστήριο, έτσι ώστε να υπάρχουν όλα εκείνα τα στοιχεία και οι μαρτυρίες. Ο αριθμός 600 και πλέον καταθέσεων λέει πολλά, μεταξύ άλλων ως προς την διερεύνηση ενός εγκλήματος το οποίο μας έχει απασχολήσει και γενικότερα την κυπριακή κοινωνία για αρκετό χρονικό διάστημα», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΚΥΠΕ, αύριο θα μεταφερθεί στη Λίμνη Μεμί, στο Ξυλιάτο, από την Κόκκινη Λίμνη, η εξάρτηση της ιδιωτικής εταιρείας Brasal Marine Services Cy, και την Πέμπτη αναμένεται να διεξαχθούν με την χρήση ρομποτικής κάμερας, έλεγχοι σε στόχους που είχε υποδείξει το Σόναρ.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, θα μελετηθεί και το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί στη Λίμνη Μεμί και το Σάρωθρο με κάποιες αλλαγές στο σχεδιασμό του.

Νωρίτερα, έγκυρες πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι η σορός ήταν δεμένη και σε προχωρημένη αποσύνθεση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μέσα στην βαλίτσα είχε πλάκες πεζοδρομίου, αλλά ακόμα δεν μπορεί να λεχθεί εάν η ανθρώπινη σορός ανήκει σε άνδρα ή γυναίκα, αλλά από το μέγεθος φαίνεται να είναι ενήλικας.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, δεν υπάρχουν νεότερα στοιχεία από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του 35χρονου υπόπτου, ενώ το κινητό του τηλέφωνο ακόμα δεν έχει ανευρεθεί.

Η τρίτη βαλίτσα, όπως ανέφεραν οι πηγές του ΚΥΠΕ, βρέθηκε χάριν στον ανθρώπινο παράγοντα και όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, αν δεν ανακάτωνε ο δύτης μέσα στην λάσπη δεν θα εντοπιζόταν η βαλίτσα.

Οι πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι σύντομα αναμένονται τα αποτελέσματα των ταυτοποιήσεων των άλλων έξι σορών, που είχαν εντοπιστεί στις 14, 20, 25, 28 Απριλίου, και 5 Μαΐου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η καταχώρηση της υπόθεσης θα γίνει όταν έρθει ο χρόνος, ενώ η Αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει άλλες τρεις κοπέλες, οι οποίες συνομιλούσαν με τον 35χρονο μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Badoo.

ΚΥΠΕ

Share this:
Tags:
Cheap Website Traffic