01/06/2019 17:01

Πως να απαλλαγείτε απο την υγρασία του σπιτιού σας!

Η υγρασία πρόκειται για ένα από τα πιο επίμονα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθεί στα περισσότερα σπίτια, αργά ή γρήγορα.

Η υπερβολική εσωτερική υγρασία μπορεί πραγματικά να προκαλέσει ζημιές, όπως μούχλα η οποία είναι η ποσότητα των υδρατμών στον αέρα και μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα, πονοκεφάλους και πόνους στις αρθρώσεις.

Η εμφάνιση της μούχλας στους τοίχους είναι ένα συχνό φαινόμενο, ενώ δεν δημιουργείται μόνο από τις εξωτερικές περιβαλλοντικές συνθήκες.

Τα επίπεδα υγρασίας μέσα στο σπίτι δεν πρέπει να ξεπερνούν το 40-50% και η θερμοκρασία του σπιτιού στους 18°C-20°C. Ένας μετρητής υγρασίας θα σας βοηθήσει ώστε να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή τα επίπεδα υγρασίας.

1. Αυτό που πρέπει να κάνετε αρχικά είναι να βρείτε τι προκαλεί την υγρασία στο σπίτι σας και αντιμετωπίσετε άμεσα το πρόβλημα. Στη συνέχεια δοκιμάστε να τρίψετε τη μούχλα με ένα από τα παρακάτω : νερό με χλωρίνη, ξύδι ,οινόπνευμα ή χλωρίνη με απορρυπαντικό. Ψεκάστε στο σημείο και τρίψτε το δυνατά. Αυτό βέβαια θα βοηθήσει μόνο αν η μούχλα βρίσκεται στο αρχικό στάδιο.

2. Για να αντιμετωπίσετε την υγρασία μέσα στο σπίτι καλό θα ήταν να ανοίξετε το κλιματιστικό σας. Βοηθάει στην μείωση της υγρασία στον αέρα…

3. Αν η μούχλα βρίσκεται στο μπάνιο σας, φροντίστε να μην κλείνετε την πόρτα ή το παράθυρο, ώστε να μη διατηρείται η υγρασία μέσα στο δωμάτιο. Άλλη μια λύση είναι να εγκαταστήστε μια συσκευή εξαερισμού…

4. Μετακινήστε τα φυτά σε εξωτερικούς χώρους. Προσπαθήστε να μην έχετε φυτά μέσα στο σπίτι σας και αν ακόμα θέλετε να έχετε τα φυτά μέσα στο σπίτι προτιμήστε εκείνα που δεν χρειάζονται συχνό πότισμα.

5. Αν το πρόβλημα είναι μακροχρόνιο και δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό, ενώ έχετε προσπαθήσει να το καθαρίσετε, τότε χρησιμοποιείστε ειδικά αντιμουχλικά προϊόντα. Σπρέι αλλά και ειδικές μπογιές που μπορούν να προστατέψουν τους τοίχους σας σε μεγάλο βαθμό.

athensmagazine.gr

Tags:
Cheap Website Traffic