30/05/2019 18:49

Επιτυχία είναι να αντιμετωπίσεις τα εμπόδια, όχι να σε σκλαβώσουν!

Πολλές φορές, πριν καν ακόμη ανοίξουμε τα μάτια μας, το άγχος μας κάνει να παραλύουμε μπροστά στους πιθανούς κινδύνους ή τα εμπόδια που ενδεχομένως παρουσιαστούν μπροστά μας. Είναι αυτό ένα είδος αυτοπροστασίας που μας καθηλώνει ή ένας μηχανισμός που μας ενεργοποιεί συμβάλλοντας στην εξέλιξή μας;

Πολλές φορές ίσως να μην είσαι σε θέση να αντιληφθείς τι από τα δύο ισχύει και άλλες πάλι ο φόβος μπροστά στο άγνωστο (ό,τι ακριβώς και να ισχύει για τον καθένα) είναι τόσο μεγάλος, που απλά επιλέγεις να μείνεις αδρανής. Είναι κάτι τέτοιες στιγμές που το άγχος παρελαύνει πλάι σε κάθε σκέψη σου σκορπώντας την ανησυχία, την ανασφάλεια, το στρες… και πριν καν το αντιληφθείς, το άγχος αρχίζει να γίνεται το κολλητό παρεάκι σου.

Ένα παρεάκι από το οποίο θες να απαλλαγείς, γιατί δεν έχει τίποτα καλό να σου προσφέρει… εκτός, ίσως, από την άμεση κινητοποίησή σου προς την αλλαγή και την απαλλαγή σου από αυτό. Και αυτό γίνεται όταν μέσα σου ξέρεις πως πρέπει να κάνεις κι αυτό το βήμα προκειμένου να πας παρακάτω; Τι συμβαίνει όταν όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή σου δηλώνουν πως το σύμπαν ολόκληρο συνωμοτεί για να σε αφυπνίσει;

Άντρη Χαϊράλλα

Ναι! Το ξέρεις πολύ καλά, πως είναι αυτές οι στιγμές που παίρνεις τη μεγάλη απόφαση και λες «Ήρθε η ώρα!» κι έτσι απλά ακολουθείς τη διαίσθησή σου κάνοντας αυτό που προστάζει η λογική παραγκωνίζοντας φόβους και ανασφάλειες. Γιατί πλέον ξέρεις. Μέσα σου είσαι σίγουρος πως αυτό που πρόκειται να κάνεις, είναι αυτό για το οποίο είσαι προορισμένος να γίνεις.

Πλέον καμιά σκέψη δεν σκιάζει τα ΘΕΛΩ σου. Κανένας ενδοιασμός. Και Κανένας φόβος δεν επισκιάζει τις ικανότητες και τις δυνατότητές σου. Και όλα αυτά γιατί πλέον γνωρίζεις, πλέον συνειδητοποιείς πως όλα όσα ΘΕΛΕΙΣ να κάνεις ΜΠΟΡΕΙΣ να τα κάνεις. Πάντα υπάρχει τρόπος.

Ο τρόπος για να κάνεις πράξη την κάθε σου σκέψη είναι πάντα εδώ και σε περιμένει να τον αναγνωρίσεις. Ενεργοποίησε όλες τις αισθήσεις σου, αφουγκράσου και άκουσε τες. Έχε τα μάτια σου ανοιχτά, να βλέπουν ακόμη κι αυτά που βρίσκονται κρυμμένα στο σκοτάδι. Κυριολεκτικά και μεταφορικά δώσε στις αισθήσεις σου υπόσταση. Σταμάτα να τις αγνοείς. Δώσε τους σημασία και εναρμόνισε τις με τη λογική, με όσα σου προστάζει αυτή ν’ ακολουθήσεις, και προχώρα.

Και καθώς ΕΣΥ εξακολουθείς να «εργάζεσαι» με τον εαυτό σου, να τον μαθαίνεις, να τον εξελίσσεις, να τον αγαπάς, να τον σέβεσαι και να αναγνωρίζεις σε εσένα τα προτερήματα και τις αδυναμίες σου, επενδύοντας ουσιαστικό χρόνο σ’ εσένα – για την δική σου προσωπική ανάπτυξη – τότε είναι που θα αρχίσεις να νιώθεις την ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ σου να ενισχύεται και η πίστη σου σε εσένα θα αρχίσει να μεγαλώνει όλο και περισσότερο.

Έτσι, όποιο κι αν είναι το εμπόδιο που βρίσκεις στο δρόμο σου ή που πιστεύεις πως θα συναντήσεις καθώς προχωρείς προς τον προορισμό σου, θα είσαι σε θέση να το κοιτάς κατάματα από την αρχή που θα το εντοπίσεις. Το άγχος σου μηδαμινό έως  ανύπαρκτο, αφού την θέση του έχει πάρει η αυτοπεποίθηση, ξέρεις, αυτή που σου δίνει το δικαίωμα να αναμετρηθείς μαζί του ως ίσος προς ίσο. Βρες πού υστερείς απέναντι του και κάνε ό,τι χρειάζεται, μάθε πράγματα, παρακολούθησε προγράμματα, συμμετείχε σε σεμινάρια ή δραστηριότητες που θα σε δυναμώσουν.

Ανέλαβε Δράση! Μόνο τότε θα μπορείς με σιγουριά, με βήματα σταθερά και εστιασμένες κινήσεις να αντιμετωπίσεις τα οποιαδήποτε εμπόδια, να τα ξεπεράσεις, να προχωρήσεις έχοντας μάθει και έχοντας λάβει κατά τη διαδρομή τα εφόδια που χρειαζόσουν για να την ολοκληρώσεις.

Αυτά ακριβώς έκανα κι εγώ προκειμένου να φτάσω μέχρι εδώ που βρίσκομαι σήμερα. Προκειμένου να πετυχαίνω όλα όσα θέλω κάθε φορά, μαθαίνω για όσα αγνοώ, ρωτώ, διδάσκομαι, ζητώ βοήθεια, ακούω συμβουλές, αναλαμβάνω δράση, εφαρμόζω στην πράξη.

Αν θες να δεις τα όνειρα και τους στόχους σου να παίρνουν σάρκα και οστά, μάθε να βλέπεις κάθε εμπόδιο ως πρόκληση, επένδυε στο να εφοδιαστείς με γνώσεις, τεχνικές και εργαλεία που θα εξουδετερώσουν ακόμη και τους μεγαλύτερους φόβους και δισταγμούς σου. Και φυσικά… Ανέλαβε Δράση Τώρα!

Να έχεις ένα πολύ – πολύ όμορφο υπόλοιπο!

Αγαπώ κι Ευγνωμονώ

Άντρη Χαϊράλλα

Κλινική Υπνοθεραπεύτρια, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Συγγραφέας

Κέντρο Εσωτερικής Ανάπτυξης «Θετική Μεταδοτικότητα»

e-mail info@thetiki-metadotikotita.com

facebook Θετική Μεταδοτικότητα

Τηλ. 99 023022

Υ.Γ.1. Κατά πάσα πιθανότητα έχεις κι εσύ τους δικούς σου στόχους. Αν θέλεις να τους πετύχεις μα δυσκολεύεσαι, τότε σίγουρα χρειάζεσαι καθοδήγηση. Μπορώ να σου προσφέρω αυτό που χρειάζεσαι. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, το πρώτο βήμα, είναι να επικοινωνήσεις μαζί μου.

Υ.Γ.2. Αν έχεις συγγενείς, φίλους, γνωστούς, συναδέλφους ή συνεργάτες που θα μπορούσε να τους εμπνεύσει ή να τους βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο το πιο πάνω άρθρο, τότε προώθησέ τους το τώρα.

Tags:
Cheap Website Traffic