27/05/2019 13:42

Ε. Θεοχάρους: Η Αλληλεγγύη διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην αύξηση των ποσοστών του ΔΗΚΟ

Η Αλληλεγγύη διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη αύξηση των εκλογικών ποσοστών του ΔΗΚΟ, δήλωσε η Πρόεδρος του Κινήματος Ελένη Θεοχάρους, σημειώνοντας πως η Αλληλεγγύη εξέρχεται ενισχυμένη από τις Ευρωεκλογές.

Σε δηλώσεις της στα γραφεία του Κινήματος για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, η κ. Θεοχάρους είπε πως η Αλληλεγγύη τίμησε στο ακέραιο την συμφωνία που συνήψε με το Δημοκρατικό Κόμμα για κοινή πορεία στις Ευρωεκλογές.
Ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους της Αλληλεγγύης που προσήλθαν μαζικά, όπως είπε, στις κάλπες και στήριξαν την υποψηφιότητα της δίνοντας τους την δεύτερη θέση, και τόνισε πως το Κίνημα εξέρχεται ενισχυμένο και ενδυναμωμένο από την συμμετοχή στις ευρωεκλογές.

«Η Αλληλεγγύη θα συνεχίσει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό καθοριστικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας, καταθέτοντας με τους βουλευτές και τα στελέχη της, Προτάσεις και Λύσεις στα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος και ο λαός», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως η Αλληλεγγύη θα είναι παρούσα και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσω φίλων ευρωβουλευτών.

«Θα αγωνιστούμε προς το συμφέρον του κυπριακού λαού από κάθε προσφερόμενο βήμα εκμεταλλευόμενοι τις διεθνείς μας διασυνδέσεις. Η Αλληλεγγύη θα είναι παρούσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι εφαρμόζοντας στην πράξη την βασική φιλοσοφία της: Την Αλληλεγγύη προς τον μη προνομιούχο πολίτη», είπε.

Αφού συνεχάρη τους νέους ευρωβουλευτές, σημείωσε «ότι στη αύξηση των εκλογικών ποσοστών του ΔΗΚΟ η Αλληλεγγύη διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο. Ο αγώνας συνεχίζεται, είμαστε και θα παραμείνουμε Σταθερά στην Πρώτη Γραμμή».

Κληθείσα να αξιολογήσει τη συνεργασία με το ΔΗΚΟ,  η κ. Θεοχάρους είπε πως σε επίπεδο πολιτικού σχεδιασμού είναι απόλυτα ικανοποιημένη ενώ στο πρακτικό επίπεδο υπήρξαν προβλήματα.

Ερωτηθείσα για το θέμα της 3ης έδρας στην κυπριακή Βουλή και αν υπάρχει περίπτωση επιστροφής της, είπε πως δεν είναι του παρόντος το συγκεκριμένο θέμα καθώς πρέπει να ξεκαθαρίσει αρχικά τι θα γίνει με την 3η έδρα, καθώς και οι πλέον διαπρεπείς νομικοί της χώρας δεν βγάζουν άκρη, σημειώνοντας πως δεν μπορούν να καθορίσουν τις εξελίξεις.

Όπως είπε, μέχρι τώρα ακολουθούσαν κατά γράμμα τις οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, και δεν μπορούν να κάνουν οτιδήποτε αν δεν αποφασίσουν αυτοί. «Η πολιτική ηθική μου επιβάλλει να δηλώσω ότι η έδρα ανήκει στον Γιώργο Παπαδόπουλο», κατέληξε απαντώντας σε συμπληρωματική ερώτηση.

Tags: