23/05/2019 19:12

Μάχη με τον χρόνο για ν’ αποτραπεί ρύπανση στις ακτές της Λεμεσού

Σε κινητοποίηση βρίσκονται από χθες το απόγευμα οι δημοτικές αρχές της Λεμεσού για αντιμετώπιση ρύπανσης που εμφανίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Λεμεσού και που κατευθύνεται προς τις ακτές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, από το απόγευμα της 22ας Μαΐου, έκαναν την εμφάνισή τους στην ανοικτή  θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Λεμεσού, στερεά και ημιστερεά υπολείμματα πετρελαιοειδών, τα οποία κινούνταν δυτικότερα προς τον κόλπο της Λεμεσού.

“Αμέσως κινητοποιήθηκαν σκάφη, τόσο του Τμήματος Αλιείας όσον και της μισθωμένης από τον Δήμο εταιρείας για καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης”, αναφέρεται και προστίθεται ότι σήμερα συνεχίστηκαν οι προσπάθειες, ενώ μετά από συνεννοήσεις του Δήμου Λεμεσού με το Τμήμα Αλιείας, έγινε κατορθωτή η μίσθωση δύο επιπλέον σκαφών, με ειδικό εξοπλισμό για την καταπολέμηση πετρελαιοκηλίδων.

“Στόχος είναι να κατασταλεί η ρύπανση έξω από τους κυματοθραύστες πριν φθάσει στις ακτές, και ταυτόχρονα να αντιμετωπιστεί και η ρύπανση που τυχόν θα εισχωρήσει εντός των ορίων της περιοχής λουομένων”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, προστίθεται, το Τμήμα Περιβάλλοντος με τη λήψη δειγματοληψιών, όσον και το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, διεξάγουν ελέγχους για εντοπισμό της πηγής της ρύπανσης, με σκοπό να ληφθούν τα μέτρα που προβλέπονται από τις σχετικές νομοθεσίες.

Η όλη επιχείρηση, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη καταστολή της ρύπανσης.

Share this:
Tags:
Cheap Website Traffic