18/05/2019 14:48

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κάλεσε τους εκλογείς να μην επιβραβεύσουν ευρωσκεπτικιστικές δυνάμεις

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, κάλεσε σήμερα τους εκλογείς να μην επιβραβεύσουν ευρωσκεπτικιστικές δυνάμεις στις επικείμενες Ευρωεκλογές, διερωτώμενος τί μήνυμα στέλνουμε στις Βρυξέλλες όταν δυνάμεις όπως το ΑΚΕΛ, που πολεμούν την Ευρώπη, θέλουν να είναι η κυρίαρχη δύναμη στην Κύπρο.

Μηνύματα προς την Ευρώπη ότι η κυπριακή κοινωνία επιβραβεύει πολιτικές και κόμματα που είναι ενάντια στην Ευρώπη, αποδυναμώνουν την Κύπρο, είπε, αναφερόμενος ειδικότερα στο ΑΚΕΛ και σε «δυνάμεις του εθνικισμού».

Σε δηλώσεις του το Σάββατο, κ. Νεοφύτου είπε πως η Τουρκία επιτίθεται ακόμη μια φορά στην Κύπρο, η οποία τελεί υπό κίνδυνο και εξέφρασε λύπη για την «πολιτική συμπεριφορά του ΑΚΕΛ», το οποίο, όπως είπε, «μέσα από ένα κομματικό ρεβανσισμό, βρίσκει δήθεν αίτια και αιτιατά που στέλνουν ένα μήνυμα στον διεθνή παράγοντα ότι δικαιολογημένα η Τουρκία έχει επέμβει στην αποκλειστική οικονομική ζώνη».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε πως τέτοιες πολιτικές συμπεριφορές δεν βοηθούν τον τόπο, σημειώνοντας πως «είναι η ώρα που πρέπει να στηρίξουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης, να βρούμε εκείνα τα στηρίγματα μέσα στην Ευρώπη αλλά και στον διεθνή παράγοντα που θα καταδικάζουν την τουρκική προκλητικότητα».

Διερωτήθηκε πώς βοηθά η συμπεριφορά του ΑΚΕΛ όταν προσπαθεί να βρει αιτιολογήσεις για τη συμπεριφορά της Τουρκίας, την ώρα που η Κύπρος ζητά από την Ευρώπη να καταδικάσει την τουρκική προκλητικότητα.

«Επαναλαμβάνω και το διακύβευμα αυτών των εκλογών. Την ώρα που ως Κύπριοι θέλουμε και ζητούμε τη στήριξη της Ευρώπης, τί μήνυμα στέλνουμε στις Βρυξέλλες όταν δυνάμεις όπως το ΑΚΕΛ που είναι οι ευρωσκεπτικιστές που πολεμούν την Ευρώπη θέλουν να είναι η κυρίαρχη δύναμη στην Κύπρο. Αλλά και άλλες δυνάμεις του εθνικισμού, που στόχος τους είναι να διαλύσουν την Ευρώπη. Θα το επαναλάβω. Μηνύματα προς την Ευρώπη ότι η κυπριακή κοινωνία επιβραβεύει πολιτικές και κόμματα που είναι ενάντια στην Ευρώπη, αποδυναμώνουν την Κύπρο», υπέδειξε ο κ. Νεοφύτου και κατέληξε λέγοντας πως «ψήφος στο Δημοκρατικό Συναγερμό είναι ψήφος που ενισχύει τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Share this:
Cheap Website Traffic